Трансферното лято е в разгара си, а шампионът на Италия

...
Трансферното лято е в разгара си, а шампионът на Италия
Коментари Харесай

Трансферната политика на Юве: Ще продължи ли доминацията на гранда от Торино?

Трансферното лято е в разгара си, а първенецът на Италия Ювентус продължава да търси играчи, с които тимът да вдигне класата. Клубът се раздели с две от огромните си имена Даниел Алвеш, който към този момент е състезател на ПСЖ и Леонардо Бонучи, който пък за изненада на целия футболен свят, облече екипа на Милан, само че би трябвало да отбележим, че грандът от Торино също съумя до този миг да се укрепи с няколко много любопитни имена.

Ръководството на “Старата госпожа” в лицето на Бепе Марота и Фабио Паратичи не престават да търсят нови играчи, футболисти, с които отборът да продължи да е на върха в Италия, само че и освен това, а и още веднъж да е измежду най-големите отбори в Европа. Нещо, което в последните години несъмнено се случва, само че финалната крачка до този миг се оказва прекомерно огромна. Дали Юве ще успее в оставащите няколко седмици до края на трансферния прозорец да се укрепи с футболистите, от които в действителност има потребност и с които да смъкна Реал Мадрид от върха? Предстои да забележим, само че сигурно се работи в вярната посока.

“Черно-белият” щаб интензивно търси нов централен полузащитник, състезател, който да донесе нужната класа в халфовата линия. Юве се нуждае също и от десен краен защитник, може би и от централен бранител, само че нищо не би трябвало да е непременно, тъй като в тима на Макс Алегри и в този момент има задоволително класа. Все отново това ще е една година, в която се чакат много промени в играта на тима.

Почти несъмнено е, че 49-годишният експерт ще изостави обичаната в Италия скица с трима бранители и ще заложи на сграда с двама централни бранители. Точно това е и повода в Юве да бяха привлечени бързи и доста мощни крила. Дъглас Коща и Федерико Бернардески може да се окажат съвършените реализатори в схемата 4-2-3-1, където работата на фланговите играчи е от най-голяма значимост.

В късия прочит на схемата и анализирането на нещата, се вижда, че това е обичаната сграда на головия див звяр Гонсало Игуаин, който във всички клубове е играл с трима зад тила си, а комфорта на аржентинския стрелец е от изключителна значимост. Всичко в Юве през това трансферно лято за поредна година се прави с ясна концепция и цел. Последните 22 дни до края на трансферното лято ще се значими за торинския гранд, тъй като наподобява, че остават единствено да се настроят няколко дребни елементи, с цел да може “черно-бялата” машина да продължи пътя си към огромните триумфи.

Списък с всички нови играчи в Ювентус:

Родриго Бентакур (Бока Хуниорс)
Дъглас Коща (Байерн Мюнхне)
Матиа Де Шилио (Милан)
Федерико Бернардески (Фиорентина)
Войшех Шчезни (Арсенал)

Списък с всички напуснали Ювентус:

Пауло Де Челие (свободен агент)
Даниел Алвеп (ПСЖ)
Федерико Матиело (СПАЛ)
Леонардо Бонучи (Милан)
Нето (Валенсия)
Роландо Мандрагора (Кротоне)
Марио Лемина (Саутхемптън)
Емил Аудеро (Вененция)

Трансферните цели на Ювентус:

Блейс Матюиди (ПСЖ)
Жоао Кансело (Валенсия)
Езекиел Гарай (Валенсия)
Балде Кейта (Лацио)
Милинкович-Савич (Лацио)
Костас Манолас (Рома)
Стеван Нзонзи (Севиля)
Емре Джан (Ливърпул)
Матео Ковачич (Реал Мадрид)
Леонардо Спинацола (Аталанта)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР