Трансферата драма с Кайри Ървинг приключи. Осемкратният участник в “Мача

...
Трансферата драма с Кайри Ървинг приключи. Осемкратният участник в “Мача
Коментари Харесай

Кайри обедини сили с Лука Дончич в Далас

Трансферата драма с Кайри Ървинг завърши. Осемкратният участник в “Мача на звездите ” в НБА ще стане част от тима на Далас Маверикс, където ще се съюзи с друга суперзвезда оттатък океана - Лука Дончич. В негова подмяна досегашният тим на Кайри - Бруклин Нетс, ще получи Спенсър Динуиди, Дориан Фини-Смит, избор от първия кръг на Драфта през 2029-а и още два от втори кръг. Новината на сезона бе обявена от авторитетните кореспонденти на ESPN и The Athletic - Ейдриън Войнаровски и Шамс Чарания, като в този момент само се чака формалното оповестяване на договорката.

Както е известно, преди няколко дни Ървинг хвърли лигата в потрес, откакто изрази желанието си да напусне състава на “мрежите ” и да “изостави ” звездния си съотборник Кевин Дюрант по средата на сезона. Така в последните дни управлението на Бруклин търсеше най-подходящия вид да трансферира 30-годишният гард, като съгласно информациите тимът е отклонил предложения от Финикс Сънс (за Крис Пол) и ЛА Лейкърс (за Ръсел Уестбрук).

Очаква се Кайри да дойде в Далас през днешния ден, с цел да премине медицинските си прегледи. Дебютът му най-вероятно ще се състои в четвъртък заран, когато той и новите му съотборници се изправят против Лос Анджелис Клипърс. Пойнт гардът укрепва Маверикс в миг, в който те се намират на шестото място в Западната конференция с баланс от 28 победи и 26 загуби.

Ървинг прекара последните три сезона в редиците на Нетс, като за този интервал от време взе присъединяване в 127 мача на отбора и реализира междинни индикатори от 24.1 точки, 4.4 битки и 6.1 асистенции. Той бе част от несполучливото “Голямо трио ”, включващо още Кевин Дюрант и Джеймс Хардън през предишния сезон. Сега и Хардън, и Кайри са навън от Бруклин, като към момента никой не знае каква ще е ориста на Кей Ди, който на практика остава единственият водач на “мрежите ”.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР