Трансферът на Давиде Мариани от Левски в тима от Обединените

...
Трансферът на Давиде Мариани от Левски в тима от Обединените
Коментари Харесай

"Левски" обяви, че е продал Мариани за 1.417 милиона евро

Трансферът на Давиде Мариани от " Левски " в отбора от Обединените арабски емирства " Шабаб ал Ахли " е за 1 417 000 евро, оповестиха от синия клуб. Швейцарецът е продаден на втория от миналогидишния шампионат на ОАЕ, като е първият огромен трансфер на отбора за това лято.

" Разделяйки се с Давиде, за следващ път си спомнихме за една безсмъртна максима, че " левскар не ставаш, левскар се раждаш... ". В цялостна мощ това важи и за Давиде, с който няма да си кажем " довиждане ", а " до скоро ", написаха от клуба.

Мариани разгласи, че се разделя с " Левски " по-рано денем, когато разгласява видео в обществените мрежи. По непотвърдена информация заплатата на швейцареца в новия му тим ще бъде 100 хиляди евро на месец, което прави над милион на година.

Мариани е най-добре представящият се състезател на " Левски " от началото на сезона. Той означи шест гола в пет срещи за отбора. Последният му мач беше в понеделник на стадион " Георги Аспарухов ", когато вкара два пъти при триумфа над " Ботев " (Пловдив) с 3:1.

Швейцарецът мина на стадион " Георги Аспарухов " през юли 2018 година като свободен сътрудник, а " Левски " беше първият задграничен тим в кариерата му след " Цюрих ", " Лугано " и " Шафхаузен ". За една година при сините Мариани означи 17 гола в 44 мача във всички шампионати. Халфът се регистрира и с 10 асистенции.

Това е първа продажба за " Левски " през лятото, откакто преди този момент отборът се раздели с 11 играчи, които бяха освободени или с изтичащи контракти. Сделката за Мариани е втората най-голяма в последните шест години. По-рано през 2019 година клубът продаде Габриел Обертан в турския " Ерзурумспор " за 1.705 милиона евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР