Трансферът на Боби Дънкан от Ливърпул във Фиорентина отчасти се

...
Трансферът на Боби Дънкан от Ливърпул във Фиорентина отчасти се
Коментари Харесай

Агент на ФИФА подхвърли за конфликт между Ливърпул и Джерард

Трансферът на Боби Дънкан от Ливърпул във Фиорентина частично се дължи и на спор сред британския исполин и легендата Стивън Джерард, който е братовчед на 18-годишния състезател. Това разкри сътрудникът на ФИФА Винченцо Морабито.

Италианецът разкри, че е работил като посредник при договорката сред „ виолетовите” и мърсисайдци, която провокира много полемики. Причината за това бяха думите на сътрудника на Дънкан – Саиф Руби, който упрекна клуба в умишленото нанасяне на психическа контузия на неговия клиент поради нежеланието да го продаде в различен отбор. В последна сметка Ливърпул удовлетвори претенцията на младока, който парафира контракт с Фиорентина.

„ В началото нямахме визия какво тъкмо има намерение да прави Ливърпул с момчето. Нито имахме концепция дали договарянията ги устройват, нито знаехме какъв вид договорка търсеха те”, разяснява Морабито.

„ Първоначално се обсъждаше цена от 5-6 милиона евро. Той е братовчед на Джерард, само че беше оставен в безтегловност, тъй като Джерард не се схваща с клуба.”

„ Обсъдихме наем със обвързване за покупка, но играчът беше твърдо решен да напусне Ливърпул. Той ги принуди и най-после постигнахме единодушие за непрекъснат трансфер.”

„ Сега той ще бъде част от младежката групировка в началото, само че е обещаващ гений. Фиорентина ще взема решение ден за ден дали е подготвен да заиграе в първия отбор.”

„ Симоне Индзаги също е огромен почитател на Боби Дънкан, само че Лацио има някои проблеми с Ливърпул поради предишни договаряния по отношение на млади играчи (намек за Боби Адекание, който напусна мърсисайдци и парафира с римския гранд – б.р.), по тази причина не беше допустимо да се стигне до полемика.”

„ Боби Дънкан може да бъде съпоставен с Уейн Рууни. Той разполага с избухливи физика и експедитивност. Винаги е бележел голове, само че най-голямото затруднение ще бъде акомодацията към италиански футбол. Това е нещо, което постоянно е било проблем за британските играчи”, добави Морабито.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР