Трансферът на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид в Барселона беше

Трансферът на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид в Барселона беше ...

15 млн. евро решиха проблема “Гризман”.

Трансферът на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид в Барселона беше съпътстван от голям скандал между двата клуба, след като “дюшекчиите” разкриха, че разполагат с доказателства за неправомерни преговори между Барса и световния шампион още през март. Впоследствие каталунциет бяха глобени с нищожните 300 евро, а от Атлетико заплашиха да продължат да си търсят правата. По всичко изглежда обаче, че томахавките вече са заровени, както информират испанските медии.

За какво става въпрос? Двете страни са постигнали неофициално споразумение, което предвижда Барселона да плати на Атлетико 15 млн. евро като компенсация за ранното начало на преговорите с Гризман. Мадридчани пък се задължават да не разпространяват в публичното пространство имейлите и записите, които доказват вината на Барса.

15 million euros
Rights to 5 [email protected] and @atletienglish have reportedly reached a peace agreement to end the Griezmann dispute

Here are all the details

https://t.co/CuQR4W7CRd pic.twitter.com/aVO9mb6Emi
— MARCA in English (@MARCAinENGLISH) 21 октомври 2019 г. Договорката обаче включва и друг интересен пункт. От “Камп Ноу” ще получат правото да преговарят с приоритет за петима футболисти на Атлети, сред които Саул Нигес и Хосе Хименес. За да се стигне до евентуален трансфер обаче, трябва да бъдат изпълнени три условия: Атлетико да иска да се рзадели със съответния футболист, предложената сума да устройва клуба и самия играч да е съгласен да премине в Барса.

Атлетико получи 120 млн. евро от продажбата на Гризман. Клаузата за откупуване на французина беше 200 млн. до 1 юли, а Барселона стартира преговори с неговите представители преди тази дата и това доведе до напрежение емжду двата клуба. Примера дивисион 9 кръг, събота 19 октомври Ейбар 0:3краен резулат Барселона

Източник: sportal.bg