Трансферът на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид в Барселона беше

...
Трансферът на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид в Барселона беше
Коментари Харесай

15 млн. евро решиха проблема “Гризман”

Трансферът на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид в Барселона беше придружен от огромен скандал сред двата клуба, откакто “дюшекчиите” разкриха, че разполагат с доказателства за непозволени договаряния сред Барса и международния първенец още през март. Впоследствие каталунциет бяха санкционирани с нищожните 300 евро, а от Атлетико заплашиха да продължат да си търсят правата. По всичко наподобява обаче, че томахавките към този момент са заровени, както осведомят испанските медии.

За какво става въпрос? Двете страни са постигнали импровизирано съглашение, което планува Барселона да заплати на Атлетико 15 млн. евро като отплата за ранното начало на договарянията с Гризман. Мадридчани пък се задължават да не популяризират в общественото пространство имейлите и записите, които потвърждават виновността на Барса.

15 million euros
Rights to 5 players@FCBarcelona and @atletienglish have reportedly reached a peace agreement to end the Griezmann dispute

Here are all the details

https://t.co/CuQR4W7CRd pic.twitter.com/aVO9mb6Emi
— MARCA in English (@MARCAinENGLISH) 21 октомври 2019 година Договорката обаче включва и различен забавен пункт. От “Камп Ноу” ще получат правото да договарят с приоритет за петима футболисти на Атлети, измежду които Саул Нигес и Хосе Хименес. За да се стигне до възможен трансфер обаче, би трябвало да бъдат изпълнени три условия: Атлетико да желае да се рзадели със съответния футболист, препоръчаната сума да устройва клуба и самия състезател да е склонен да премине в Барса.

Атлетико получи 120 млн. евро от продажбата на Гризман. Клаузата за откупуване на французина беше 200 млн. до 1 юли, а Барселона започва договаряния с неговите представители преди тази дата и това докара до напрежение емжду двата клуба. Примера дивисион 9 кръг, събота 19 октомври  Ейбар 0:3краен резулат  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР