Тран Дин Лонг няма никакъв опит в производството на стомана,

...
Тран Дин Лонг няма никакъв опит в производството на стомана,
Коментари Харесай

От новобранец в милиардер: Бизнесменът, станал супербогаташ от залога си на виетнамската икономика

Тран Дин Лонг няма никакъв опит в производството на стомана, когато в средата на 90-те години влиза в промишлеността, залагайки, че родният му Виетнам ще се нуждае от от ден на ден стомана за своето икономическо развиване.

" Всичко, с което разполагах тогава, беше пристрастеността ми и неналичието на боязън ", споделя пред Bloomberg създателят и ръководител на Hoa Phat Group.

Десетилетия по-късно бизнесът му към този момент е толкоз сполучлив, че 59-годишният Лонг към този момент е станал милиардер от него. През миналата година акциите на неговата компания са поскъпнали двойно. Благодарение на това активите, които той ръководи дружно със брачната половинка си, към този момент доближават стойност от 1,9 милиарда $.

" Една страна, която занапред върви към индустриализацията си, се нуждае от построяването на инфраструктура. А това от своя страна изисква повече стомана ", изяснява предприемачът в изявление.

Неговата Hoa Phat се трансформира в един от емблематичните образци за подема на Виетнам през последните 30 години. Днес стопанската система на азиатската страна се оправя толкоз добре, че тя съумява да запише напредък за 2020 година и по-малко от 1600 регистрирани случая на ковид.

За миналите 12 месеца се чака Виетнам да има 2,9% растеж на Брутният вътрешен продукт, като за 2021 година прогнозите са за подобен от 7,6%. " Ако стопанската система пораства със 7 или 8 на 100, търсенето на стомана ще се усили с сред 10-12 на 100 ", изяснява Лонг.

През първите 9 месеца на предходната година приходите на Hoa Phat са нарастнали с 40%, а облагата - с 56% спрямо миналата. Основно това се дължи на огромните обществени вложения в инфраструктура, които съгласно националната статистика възлизат на 17,6 милиарда $ за месеците сред януари и ноември.

Изминалата година се оказва доста сполучлива и за самия Тран Дин Лонг, който съумява още веднъж да върне статуса си на милиардер, който губи през 2018 година след срив на акциите на неговата компания.

Бизнесменът основава компанията през 1992 година с няколко свои другари. Първоначално те се занимават с доставките на части и строителна техника втора употреба. 4 години по-късно Лонг взема решение да навлезе в производството на стомана. През 2017 година компанията му построява огромен комплекс за произвеждане на стомана за 2,6 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР