Тръмп вече насочи своите самолетоносачи към бреговете на КНДР, но

...
Тръмп вече насочи своите самолетоносачи към бреговете на КНДР, но
Коментари Харесай

Възможно ли е да се сплашат севернокорейците?

Тръмп към този момент насочи своите самолетоносачи към крайбрежията на КНДР, само че бързо ги отдръпна

Вашингтон все по-активно основава „ обединен фронт “ в битката против оповестените за съществени военни съперници Руската федерация и Китайската национална република. При създаването на проектите за бъдеща взаимна война в Далечния изток - Съединени американски щати, Япония и Република Корея (Южна Корея), Корейската народнодемократична република също беше посочена като обект на заличаване.

Токио и Сеул се убеждават себе си, че опасността идва на първо място от КНДР, с нейното „ непредсказуемо управление “, което презира „ марионетките на американския империализъм, японците и южнокорейците “. Защото няма причина Русия и Китай да " водят война против Япония и Южна Корея ". Но Пхенян може да отговори доста мъчително на провокациите. Има добре позната ориенталска сентенция: „ Навряната в ъгъла мишка, се нахвърля и към котката “

Говорейки за ракетно-ядрената опасност от Северна Корея, Токио и Сеул хитруват, тъй като са наясно, че не толкоз богатата КНДР беше принудена, напрягайки всички старания, да придобие нуклеарни оръжия и ракетни технологии не за " експанзия " против прилежащите страни, а точно за отбрана от тях, с цел да резервира своята самостоятелност.

Американските, японски и южнокорейски политици и стратези не крият, че най-хубавото " решение " би било физическото премахване на управлението на КНДР и премахването на " държавата-парий " посредством поглъщането й от Южна Корея.

Няма подозрение, че след разпадането на един от главните му съдружници - Съветския съюз - КНДР можеше да престане да съществува и да бъде анексирана, сходно на Германска демократична република.

Разбираема е злобата на техните непримирими врагове - американците, японците и южнокорейците, които ненавиждат севернокорейците и са принудени де факто, в случай че не и де юре, да признаят ракетно-ядрения статут на Пхенян. Оттук и злонамерените закани за " пагубните последствия " от отхвърли на севернокорейското управление да " денуклеаризира " страната си и да продължи да усъвършенства оръжията за въздържане.

Разбира се, на японците може да не се хареса, че Пхенян тества своите ракети, насочвайки ги по траектория, минаваща над японската територия. Недопустимостта на сходни тестови полети беше разисквана на неотдавнашна тристранна среща на представители на външните министерства на Япония, Република Корея и Съединени американски щати. „ Страните са единомислещи в мнението си, че извънредно високата периодичност на севернокорейските ракетни тествания, в това число изстрелването на 4 октомври, когато ракетата прелетя над японска територия, е сериозна и непосредствена опасност за мира и стабилността в района, както и ясно предизвикателство към цялата интернационална общественост “, се споделя в прессъобщението на японското външно министерство след срещата.

Страните обаче не приказваха за равноправни договаряния с КНДР за понижаване на военното напрежение в Североизточна Азия, а за по-нататъшно утежняване на обстановката. Първият заместник-министър на външните работи на Япония Такео Мори, заместник-министърът на външните работи на Южна Корея Чо Хюнг-дон и заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шенман разискаха смисъла на спомагателните старания за разширение на отбранителните качества на съюзите сред Япония и Съединените щати, както и сред Южна Корея и Съединени американски щати.

Вместо да търсят нови компромисни благоприятни условия за намаляване на несправедливите наказания на Организация на обединените нации, наложени от Съединените щати на КНДР, те приказват за тяхното по-нататъшно прецизно използване и, в случай че е допустимо, стягане.

Официалното оповестяване на Северна Корея за нуклеарна страна на законодателно равнище породи съмнения в Съединени американски щати, Япония и Южна Корея, че това събитие може да бъде белязано от нов тест на нуклеарно оръжие.

По време на конференция след срещата Чо Хюнг-дон повтори, че Северна Корея ще " се изправи пред невиждан отговор ", в случай че извърши седми нуклеарен опит. По-рано президентът на Южна Корея Юн Сок Йол сподели, че " Северна Корея явно е завършила подготовката за идващия нуклеарен опит ".

Има спекулации, че КНДР може да организира нуклеарен опит сред края на Конгреса на китайската комунистическа партия в края на октомври и междинните избори в Съединени американски щати на 8 ноември. Не беше изяснено по какъв начин времето за избор на тестванията е обвързвано с тези събития в други страни.

Такео Мори и Уенди Шърман също оповестиха по време на конференцията евентуален " несъразмерен " отговор на възможен севернокорейски нуклеарен опит. Въпреки това във Вашингтон, както и в Токио и Сеул, добре схващат, че севернокорейците не се поддават на закани и поредно извършват проектите си за възстановяване на отбранителните си качества като самостоятелна страна.

Участниците в срещата не пропуснаха незабавно да отхвърлят обвиняванията на Москва за подготовката на Украйна за потреблението на " мръсна бомба ". Вместо съществено изследване на обстоятелствата и причините на съветската страна, представителите на Вашингтон, Токио и Сеул в действителност трансферираха стрелките към Русия, заявявайки за следващ път „ недопустимостта на заканите за потребление на нуклеарно оръжие “. Имайте поради, че Москва отхвърля съществуването на каквито и да било проекти за потребление на оръжия за всеобщо заличаване в хода на СВО. Такива клюки могат да се смятат единствено за провокативни.

На срещата още веднъж беше разискван въпросът за натрапването на " обстановката към Тайван " в КНР. Както знаете, китайският водач Си Дзинпин отговори на тези клевети на 20-ия конгрес на КПК. Беше декларирано, че Китай ще се стреми към спокойно обединяване с Тайван: „ Ние откровено настояваме с всички сили за вероятността за спокойно обединяване, само че в никакъв случай няма да обещаем да се откажем от потреблението на мощ “. Честна и кардинална позиция, показваща, че възобновяване на суверенитета на Китай над китайския остров е неизбежно.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР