Тръмп срещна Ким. И светът стана свидетел на историческата първа

...
Тръмп срещна Ким. И светът стана свидетел на историческата първа
Коментари Харесай

Срещата Тръмп-Ким: Приятелско ръкостискане, декларации и позитивни послания

Тръмп срещна Ким. И светът стана очевидец на историческата първа среща сред настоящ президент на Съединени американски щати и севернокорейски водач. Двамата водачи насочиха обръщение от Сингапур за предстоящи " огромни " промени.

Разговорите започнаха със крепко здрависване сред двамата водачи и продължиха към 40 минути. Завършиха с декларация за цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров, а Вашингтон даде обещание да даде гаранции за сигурността на Пхенян.

Доналд Тръмп предложения Ким Чен-ун в Белия дом и съобщи, че би посетил Пхенян, когато настъпи моментът за това.

Двамата водачи се срещнаха в курорта Сентоса и демонстрираха взаимно доброжелателство и подготвеност за решение на проблемите.

Резултатът – Тръмп разгласи, че Съединените щати поставят завършек на взаимните си военни учения с Южна Корея. По думите му Ким Чен-ун е поел " хладнокръвен ангажимент " за унищожаване на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров и за заличаване на севернокорейския полигон за ракетни тествания.
Ким и Тръмп ще работят за Корея без нуклеарни оръжия. Неясно по какъв начин Съвместното им изказване изобщо не включва тематиката за войната на полуострова, която към момента не е завършила
Санкциите против Пхенян обаче ще останат в действие.

Севернокорейският водач дойде първи за най-важната среща в живота си – с Доналд Тръмп. Минути по-късно светът видя по какъв начин двамата другарски си подадоха ръка.

Жест, невъобразим единствено преди няколко месеца, когато Доналд Тръмп и Ким Чен-ун си разменяха взаимни обиди, а Пхенян извършваше поредни опити с балистични ракети.

Сега посланията бяха други. " Г-н Ким, за мен е огромна чeст да бъда с вас. Убеден съм, че ще решим нашия огромен проблем, огромната ни дилема”, сподели президентът на Съединени американски щати.
„ Ще имаме страхотни връзки “: Тръмп срещна Ким в Сингапур Двамата водачи договарят за нуклеарно разоръжаване
" Смятам, че работейки в тясна естетика с вас, господин президент - несъмнено, чакат ни провокации - само че аз желая да свършим тази велика работа”, сподели водачът на КНДР.

След срещата очи в очи и след работния обяд с ястия от западната и от азиатската кухня, двамата водачи подписаха обща декларация – да работят дружно за построяването на нови връзки.
Менюто на Тръмп и Ким – телешки ребра и свинско със сладко-кисела заливка Храната е подбрана по този начин, че да съчетава усетите на Изтока и Запада
„ Истинската смяна в действителност е допустима. Срещата ни беше почтена, директна и продуктивна. Подписахме доста обстоен и обстоен документ. И мисля, че Ким ще го извърши. Още с кацането си ще стартира да работи по него”, добави Тръмп.

" Днес организирахме историческа среща и взехме решение да загърбим миналото”, сподели Ким Чен-ун.

Според специалисти обаче, подписаният документ е много неразбираем във връзка с периоди и не съдържа дефиниция, която допуска Пхенян изцяло да се откаже от нуклеарните си оръжия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР