Тръмп се признава за невинен по делото за изборите в Джорджия

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пледира в четвъртък невинен
Коментари Харесай

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пледира в четвъртък невинен по обвинения, че е ръководил престъпен заговор за отмяна на загубата му на изборите през 2020 г. в южния щат Джорджия.

Републиканският кандидат за президент, който е изправен пред 13 престъпления, включително рекет, внесе молбата си в съдебна документация, отказвайки се от правото си да се яви на обвинение, насрочено за сряда следващата седмица.

77-годишният Тръмп се предаде в окръжния затвор в Атланта миналата седмица и беше първият бивш президент на САЩ, заснет в полицейска снимка.

Освободен срещу гаранция от 200 000 долара и с номер на затворник „PO1135809“ от затвора на окръг Фултън, Тръмп беше обвинен в съучастие с 18 други обвиняеми в многостранен опит да отмени поражението си в Джорджия срещу Джо Байдън.

Милиардерът е криминално обвинен четири пъти от април, което подготвя сцената за година на безпрецедентна драма, докато се опитва да жонглира с множество явявания в съда и поредната кампания в Белия дом.

САЩ федералният съдия определя дата на 4 март за процеса срещу Тръмп по делото за намеса в изборите

Арестът на Тръмп в Джорджия дойде ден след като той отхвърли телевизионен дебат в Милуоки, Уисконсин, включващ осем негови съперници за републиканската президентска номинация през 2024 г. – всички от които изостават доста зад него в социологическите проучвания.

По време на дебата всички кандидати с изключение на двама казаха, че биха го подкрепили като номиниран от партията, дори и да е осъден престъпник.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР