Тръмп се готви да стартира предварително втория си мандат даже

...
Тръмп се готви да стартира предварително втория си мандат даже
Коментари Харесай

Следизборната стратегия на Тръмп

Тръмп се готви да започва авансово втория си мандат дори без да е победил, извежда в заглавие " Политико ". Според американското списание, позоваващо се на три източника, осведомени със тактиката, актуалният президент на Съединени американски щати се старае да убеди американците, че към този момент е спечелил изборите и ще работи като избран отново.

Той може да уволни някои членове на кабинета си и високопоставени съветници, да вземем за пример шефа на ФБР Крис Рей и шефа на Пентагона Марк Еспър; може да подпише огромен брой укази в интерес на електоралната си база и даже да възобнови пътуванията си из страната. Междувременно екипът на Тръмп има намерение да внесе още правосъдни искове и да насочи безпочвени обвинявания по отношение на честността на вота, твърди " Политико ".

През последните месеци Тръмп сведе кръга си от висши съветници до отдавнашни познати, родственици и няколко шефове на своя избирателен щаб. Тези хора, дружно началника на президентската канцелария Марк Медоус и основния правист в Белия дом Пат Чиполоне, са посъветвали Тръмп да схване тази тактика за дейности след изборите, написа " Политико ".

Изданието отбелязва, че откогато президентът на Съединени американски щати направи на 4 ноември рано сутринта коментар от Белия дом, той не се е появявал обществено до нощес, когато насочи голословни изказвания за изборни измами. Той не загатна някакви управнически ходове, само че се закани да оспорва изборните резултати до Върховния съд - нещо, което съгласно мнозина правни специалисти е откъснато от действителността, поради разликите сред изборните системи в другите щати, заключава " Политико ".

В публикация под заглавие " Демокрацията умира в мрака " вестник " Вашингтон пост " окачествява снощното изказване на Тръмп като " историческо непочтеност ", до каквото той не е прибягвал до момента през мандата си. В продължение на 15 минути пред познати му кореспонденти в залата за конференции в Белия дом президентът на Съединени американски щати изреди безсмислени догатки за положението на президентските избори и се разгласи за жертва на нечестиви опити да му бъде попречено да завоюва втори мандат. И когато свърши с лъжливите си изказвания, дори нямаше смелостта да дава отговор на въпроси, разяснява американският ежедневник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР