Тръмп събра 7,1 милиона долара, откакто беше арестуван в четвъртък в затвора в Атланта

...
(Ройтерс) - Бившият президент Доналд Тръмп е събрал близо 20
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Бившият президент Доналд Тръмп е събрал близо 20 милиона долара през последните три седмици, период, който приблизително съвпада с повдигането на обвинение във федерално и щатско производство случаи, свързани с фалшивите му твърдения, че изборите през 2020 г. са били откраднати от него, каза говорителят на кампанията на Тръмп в събота.

Откакто се появи в четвъртък, за да бъде направена снимка в случай на рекет и измама в Атланта, Джорджия, бившият президент е донесъл 7,1 милиона долара, каза говорителят на Тръмп Стивън Чеунг в X, платформата, известна преди като Twitter.

Само в петък Тръмп е донесъл 4,18 милиона долара, което го прави най-доходоносният ден от кампанията му, т. далече, каза Ченг.

Неговата снимка на чаша, публикувана от съд в Джорджия в четвъртък вечерта, е превърната в тениски, чаши за шотове, чаши, плакати и дори кукли с глави от приятели и врагове.< /p>

Кадърът на Тръмп с червена вратовръзка, блестяща коса и ледено намръщено лице беше направен, когато фаворитът на републиканците за президент беше арестуван по повече от дузина обвинения в престъпления, част от наказателно дело, произтичащо от опитите му да отмени изборите през 2020 г.

Тръмп, който беше избран за президент през 2016 г., но победен от демократа Джо Байдън през 2020 г., отново търси номинацията на Републиканската партия за президент.

Тръмп в момента е изправен пред четири обвинения, включително две, свързани с фалшивите му твърдения, че изборите са били откраднати, и нападението на 6 януари 2021 г. от негови последователи срещу Капитолия на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия.

Той отхвърли всички обвинения.

На 15 август Тръмп беше обвинен от голямо жури в Джорджия след разследване от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис в опитите му да отмени изборната си загуба през 2020 г. от Байдън в щата.

На 3 август той пледира невинен по обвиненията, повдигнати от специалния прокурор Джак Смит във федералния съд във Вашингтон, че е заговорничил да измами Съединените щати, като попречи на Конгреса да удостовери изборната победа на Байдън над него през 2020 г. и да лиши избирателите от правото им на честни избори.

Той също се пледира за невинен по обвиненията за незаконно съхраняване на класифицирани документи след напускане на длъжността и за фалшифициране на бизнес досиета в случай в Ню Йорк, свързан с плащането на т. нар. тайни пари за порно звездата Сторми Даниелс преди президентските избори през 2016 г.

(Репортаж от Шарън Бърнстейн; Редактиране от Андреа Ричи)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР