Тръмп разтоварва особено необуздана предизборна реч – дори за него

...
По време на предизборна спирка в Ню Хемпшир във вторник
Коментари Харесай

По време на предизборна спирка в Ню Хемпшир във вторник бившият президент Доналд Тръмп избълва литария от лични оплаквания и атаки срещу политическите си опоненти от двете страни на пътеката. Тези сред мишените: Крис Кристи, Хилари Клинтън, Джо Байдън и други.

Кандидатът за 2024 г. отново наклепа окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис като „расистка“ и неоснователно намекна, че е имала „афера“ с „член на банда“.

„Казват, че има една млада жена – млад расист в Атланта – казват, че е преследвала определена банда и в крайна сметка е имала афера с ръководителя на бандата или член на банда. И това е човек, който иска да ме обвини […] иска да ме обвини за перфектно телефонно обаждане“, каза той.

През 2019 г., когато Уилис беше защитник, тя представляваше рапъра YSL Mondo в случай на нападение при утежнени обстоятелства. По-късно рапърът ще каже на Rolling Stone: „Разговарях с нея като леля на племенник, майка на син.“ Очевидно именно този безобиден коментар Тръмп – с помощта на десни коментатори – превърна в обвинението за „афера“.

Позовавайки се на двете свои собствени наказателни обвинения и усилията на Републиканската партия да започне разследване за импийчмънт срещу Байдън, Тръмп се ядоса, че президентът е „напълно нечестен“ и „измамен“. В същото време три пъти обвиняемият бивш президент безиронично заяви, че „не е говорил по този начин преди пет седмици“ поради „уважението си към поста на президента“. (Той нарича Байдън „измамник“ поне от април.)

След като трябваше да се яви в три съдилища от април – Ню Йорк, Флорида и Вашингтон, окръг Колумбия – Тръмп каза, че би предпочел да бъде в „южната част на Франция“, а не в САЩ. Потенциално четвърто обвинение в Джорджия този месец може да изисква още едно обвинение и оправдание.

Историята продължава
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР