Тръмп призна, че е разочарован от ЕрдоганПрезидентът на Съединените американски

...
Тръмп призна, че е разочарован от ЕрдоганПрезидентът на Съединените американски
Коментари Харесай

Тръмп призна, че е разочарован от Ердоган

Тръмп призна, че е отчаян от Ердоган
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е „ доста отчаян “ от турския държавен глава Реджеб Таип Ердоган поради отхвърли му да освободи протестантския просветител Ендрю Брънсън, съобщи организация „ Блумбърг “.

„ Много съм отчаян от него. Ще забележим обаче по какъв начин ще се развият нещата “, сподели Тръмп в изявление за организацията, извършено в Овалния кабинет на Белия дом.

Отначало Тръмп въобще не е желал да разяснява спора с Турция поради задържания по обвинявания във връзки с терористични организации американски просветител като е отбелязал, че това за него е болна тематика.

Брънсън, американски жител, който от две десетилетия обитава в региона на Измир, беше задържан по обвиняване за връзки със неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) и с така наречен терористична организация на Фетхулах Гюлен (ФЕТО). Анкара твърди, че точно сподвижниците на Гюлен са основните уредници на опита за държавен прелом през 2016 година.

Съединени американски щати неведнъж отправяха апели за освобождение на протестантския просветител Брънсън. В опит да принудят Анкара да отстъпи, Съединените щати вкараха наказания по отношение на двама министри от държавното управление на Ердоган и наказателни мита за турските алуминий и стомана.

В отговор Ердоган също вкара наказателни мита за редица артикули и разгласи протест на американската електроника. Политическата рецесия съществено се отрази на турската стопанска система и от началото на годината лирата загуби 40% от цената си. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР