Тръмп може да не присъства на обвиненията в окръг Фултън

...
Вашингтон — Бившият президент Доналд Тръмп може да не се
Коментари Харесай

Вашингтон — Бившият президент Доналд Тръмп може да не се появи на обвиненията си в Джорджия следващата седмица, според два източника, запознати с плановете му.

Тръмп обмисля да се откаже от явяването си под обвинение, което е насрочено за сутринта на 6 септември, казаха източниците пред CBS News. Той е обвинен в 13 престъпления, свързани с предполагаема схема за отмяна на резултатите от президентските избори в Грузия.

Какво представлява отказ от обвинение?

Върховният съд на окръг Фултън позволява на обвиняемите да се явят виртуално за изправяне или изобщо да се откажат от правото си да се явят. Вместо това, адвокатът на обвиняемия би вписал невинен писмено.

се предаде миналата седмица в затвора на окръг Фултън, след като той и още 18 бяха обвинени в участие в „престъпно начинание“, което имаше за цел да върне загубата му на президентските избори в Джорджия през 2020 г.

Какви са другите дела срещу Тръмп?

В обвинителния акт се твърди, че Тръмп и неговите съобвиняеми са планирали да отменят резултатите от изборите, което включва правене на фалшиви изявления пред държавни законодателни органи и държавни служители; създаване на фалшиви документи на избирателната колегия и набиране на поддръжници за даване на фалшиви гласове; тормоз над избирателен работник в окръг Фултън; и „корумпирано“ привличане на висши служители на Министерството на правосъдието и тогавашния вицепрезидент Майк Пенс.

Тръмп е обвинен в две федерални дела, едното включващо боравене с чувствителни правителствени документи, а другото свързано с предполагаемия му опит да спре предаването на властта след президентските избори през 2020 г. Той също така беше обвинен в Ню Йорк за предполагаемо фалшифициране на бизнес досиета, свързани с плащания на „скрити пари“, за да прикрие вредна информация преди изборите през 2016 г. Той се призна за невинен по тези три случая.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР