Тръмп, който се опитва да се върне на президентския пост

...
Тръмп, който се опитва да се върне на президентския пост
Коментари Харесай

Тръмп призова републиканците в Конгреса да намалят парите на правосъдното министерство и ФБР

Тръмп, който се пробва да се върне на президентския пост през 2024 година, се прицели във федералните правоприлагащи органи, макар че историческите наказателни обвинявания против него - първите, повдигнати против някогашен или настоящ американски президент, бяха повдигнати не от федералната правосъдна власт, а от окръжния прокурор на Манхатън.

" Републиканците в Конгреса би трябвало да понижат финансирането на министерството на правораздаването и на ФБР, до момента в който не се вразумят ", написа Тръмп в своята обществена мрежа.

Ако предлагането на Тръмп бъде признато, това ще бъде изострен завой за републиканците, които в предишното са подкрепяли постоянното финансиране на правоприлагащите органи и нееднократно са подлагали на критика предложенията на леви политици през последните години за понижаване на средствата за локалните полицейски ръководства, отбелязва Ройтерс.

ФБР, част от министерството на правораздаването, е федералната организация за вътрешно разузнаване и сигурност на Съединени американски щати, напомня Българска телеграфна агенция. Самият Тръмп назначи настоящия шеф на ФБР Кристофър Рей, откакто през 2017 година уволни предходния му началник Джеймс Коми.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР