Тръмп е обвинен в опит да отмени поражението си на

...
Тръмп е обвинен в опит да отмени поражението си на
Коментари Харесай

Насрочиха процес срещу Тръмп за 4 март 2024 г. - ден преди ключово гласуване за републиканците

Тръмп е упрекнат в опит да анулира провалянето си на изборите през 2020 година, с цел да остане на власт.

" Обществото има право на бързо и ефикасно решение на този въпрос ", съобщи арбитър Таня Чъткан.

Съдебното съвещание по делото е планувано един ден преди гласоподавателите републиканци да гласоподават за това кой да бъде кандидат-президентът на Републиканската партия за президентските избори следващата година, отбелязва Ройтерс.

Съдебното съвещание ще бъде извършено ден преди така наречен " Супер вторник " - евентуално решаваща дата в битката за установяване на кандидат-президент на републиканците. Социологическите изследвания сочат, че Тръмп има огромна преднина пред останалите участници в конкуренцията за президентската номинация на Републиканската партия.

Решението на арбитър Чъткан значи, че Тръмп евентуално ще взе участие в правосъдни съвещания по три обособени наказателни производства, до момента в който се бори за президентската номинация. Дата на правосъдно съвещание по четвърти углавен развой към момента не е избрана. Срещу Тръмп има заведени и три цивилен процеса, за които са планувани съвещания през идните шест месеца.

Адвокатите на Тръмп упорстваха за това датата на правосъдното съвещание по федералното дело да бъде през април 2026 година, само че арбитър Чъткан посочи, че те не се нуждаят от толкоз доста време за подготовка на отбраната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР