Тръмп бил готов да действа, но искал преди това да

...
Тръмп бил готов да действа, но искал преди това да
Коментари Харесай

Назряващият Конфликт Между Сащ И Русия Се Изостри До Краен Предел След Това, Което Направи Току-Що Тръмп!

Тръмп бил подготвен да работи, само че желал преди този момент да е сигурен, че и съдружниците ще подхващат сходни ограничения против Русия.

Британските „ Таймс “ и „ Гардиън “ написаха, че Съединени американски щати и 20-ина европейски страни, считат да експулсират съветски дипломати. В листата била включена и България, само че Министерство на външните работи разгласи, че София не е взимала такова решение.

До решението на Тръмп се стигнало на среща в петък, на която са участвали посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Хантсман, финансовият министър Стив Мнучин, министърът на търговията Уилбър Рос, министърът на правораздаването Джеф Сешънс, шефът на Пентагона Джим Матис, шефът на националното разузнаване Дан Коутс, както и напускащият поста си консултант по националната сигурност Хърбърт Макмастър.

Всички осведомени с дебата по въпроса са помолили да останат анонимни.

Заместник-говорителят на Белия дом Радж Шах споделил по този мотив пред Блумбърг: " Съединени американски щати твърдо застават на страната на Обединеното кралство, осъждайки възмутителните дейности на Русия. Президентът постоянно преглежда опцията за търсене на отговорност от Русия поради враждебните й дейности. За момента няма какво друго да съобщим ".

По този мотив Блумбърг разяснява, че в Белия дом се задълбочава борбата по какъв начин най-добре да се отговори на провокациите на съветския президент Владимир Путин, отбелязва организацията. Вътрешните разлики по въпроса още веднъж изплуваха на повърхността тази седмица, откакто Тръмп поздрави Путин за преизбирането му, без преди този момент да огледа писмените препоръки, дадени от екипа му, да не прави това, споделил осведомен със случая, представен от Блумбърг, на която се базира Българска телеграфна агенция.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР