Тракийският университет обяви прием на документи от кандидат-студенти за изнесено

...
Тракийският университет обяви прием на документи от кандидат-студенти за изнесено
Коментари Харесай

Университет предлага изнесено обучение по 4 икономически специалности в Пазарджик

Тракийският университет разгласи банкет на документи от кандидат-студенти за изнесено образование в Пазарджик. Такова ще бъде проведено по 4 специалности в направление „ Икономика “ - Бизнес икономика; Аграрна стопанска система и търговия; Регионална стопанска система и управление; Местни финанси; Информационни технологии в стопанската система и ръководството. Кампанията се организира до 20 август, всеки работен ден от 9:00 до 12:00 и от 14:00 до 17:00 часа, оповестиха от пресцентъра на Община Пазарджик.

Представени са в резюме специалностите дружно с опциите за реализация след завършването им. Повечето от тях са с дълготрайност 4 години (8 семестъра), а след сполучливо полагане на изпити студентите получават бакалавърска степен.

Община Пазарджик и Тракийският университет обявиха готовността си да предложат изнесено образование в града край Марица още напролет на тази година. Тогава персонално ректорът на висшето учебно заведение пристигна в Пазарджик, с цел да организира среща с кмета Петър Куленски, представители на локалната власт и шефове на гимназии.

Градоначалникът тогава съобщи, че обезлюдяването е един от главните проблеми на района и че би трябвало да се направи нужното, с цел да може младежите да не престават образованието си след довеждане докрай на приблизително обучение в родния си край и да остават в него. Куленски увери още, че проектите са за дълготрайно партньорство, като увери, че първите студенти ще могат да стартират образованието си още от тази есен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР