Тракийски университет – Стара Загора, с подкрепата на Община Стара

...
Тракийски университет – Стара Загора, с подкрепата на Община Стара
Коментари Харесай

Тракийският университет организира конференция “Устойчиви решения за зелената енергийна трансформация”

Тракийски университет – Стара Загора, с поддръжката на Община Стара Загора, провежда огромно събитие – дни на науката и нововъведенията “Чиста сила. Състояние и вероятности ” на 3 и 4 юни в Културния център (бившия Синдикален дом).

Основната цел на събитието е необятната аудитория да бъде осведомена с опциите, които ще даде на обществеността идният зелен преход, а точно улавянето на въглероден диоксид, възобновими източници, водородни технологии и енергийна успеваемост.

Научно-популярната конференция “Устойчиви решения за зелената енергийна промяна ” ще премине на 3 юни с включването на отчети, научни известия, презентации и постери, показани и налични за обществеността и необятната научна публика, които са отдадени на тематики, свързани с възобновимите енергийни източници, ръководството на климатичните промени и други

Конференцията ще запознае обществеността в Стара Загора и района с провокациите, последните научни достижения в тази област и нововъведенията и опциите които те оферират за зеления преход на Община Стара Загора.

На 3 юни конференцията ще стартира в 14 часа с полемика, включваща 10 отчета и ще приключи с разкриване в 18 часа на галерия на тематика: “Земята няма имитация! – 2 ” на студенти от компетентност Педагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн (ПОИИГД) от Педагогически факултет на Тракийски университет

Вторият ден (4 юни) от събитието “Стара Загора – Водородна котловина ” е проведен по самодейност на Съвместно дружество „ Чист Водород “ към Хоризонт Европа с наличието на госпожа Мария Габриел – еврокомисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша със съдействието на Тракийски университет и община Стара Загора.

Събитието навън ще стартира в 10 часа пред постройката на Културния център с „ ВОДОРОДНО УЧИЛИЩЕ “ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ и включва: 1. демонстрации на мащабирани модели прототипи на коли, задвижвани с водород, и устройства за генериране на водород; 2. показване на плакати, прожекции на просветителни видеоклипове и филми и други демонстрации, представящи света на водорода на необятната аудитория.

Ще бъде демонстриран електролизьор и по-точно по какъв начин от вода, благодарение на електрическа сила, се добива водород.

Конференцията ще продължи с дискусионна среща „ Стара Загора – Водородната котловина ” с представители на локалния бизнес, просвета и обществена администрация.

Автор на плаката и корицата: Анита Илиева, студентка във втори курс на компетентност ПОИИГД в ТрУ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР