Тракия икономическа зона започва оборудването на учебен център с над

...
Тракия икономическа зона започва оборудването на учебен център с над
Коментари Харесай

Тракия икономическа зона създава учебен център за 1.75 милиона лева

" Тракия икономическа зона " стартира оборудването на образователен център с над 200 компютъра в Пловдив. Общата инвестиция е над 1.75 млн. лв., а главната задача на центъра е да развива познания и умения в региона на индустриалното произвеждане.

Центърът ще разполага с 10 зали за теоретично и 1 за подготвително образование, като обучаваните ще се учат да обслужват и проектират мехатронни системи със междинна и висока степен на автоматизация. Обучението ще се реализира благодарение на 211 компютъра и съвременен програмен продукт.

 Пловдив притегли 4 нови огромни вложителя в индустриалната си зона
Пловдив притегли 4 нови огромни вложителя в индустриалната си зона

Само единият ще открие 1000 работни места

Финансирането на центъра е с европейски средства по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020.

Безвъзмездната финансова помощ е 1.243 млн. лв. (70% от общата стойност на проекта), а останалите над 510 хиляди лв. (30% от стойността) са обезпечени от " Тракия икономическа зона " (ТИЗ).

 Инвестициите в
Инвестициите в " Тракия икономическа зона " доближиха €1.5 милиарда

Най-голямата индустриална зона в страната дава работа на 30 000 души

Създава се и електронна платформа за ръководство на образователния развой. С нейна помощ ще се организират новаторски електронни, уеб-базирани и отдалечени образования за потребностите на промишлеността.

От софтуерната инфраструктура, образованията и практическите занимания ще могат да се възползват както чиновниците на сдруженията от ТИЗ, по този начин и външни клиенти.


" Тракия икономическа зона " притегли нова инвестиция за 1,6 милиона лв.

Част от средствата са отпуснати по евро план

Сдружението е окуражено е предизвиква по-активно индустриалната рационализация в района. За задачата ТИЗ ще си сътрудничи с други браншове и клъстери, в това число и такива от чужбина.


Търсят се 5000 служащи за региона на Пловдив

Работодатели се сплотяват за намирането на работна мощ

Крайната цел е рационализация и възстановяване на конкурентоспособността на българската стопанска система и нейното одобряване на европейския и международен пазар - цели, които се припокриват с тези на Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР