„Тракия е спокоен район и един от най-добрите за живеене.

...
„Тракия е спокоен район и един от най-добрите за живеене.
Коментари Харесай

Расте броят на друсани и пияни шофьори в “Тракия“, полицията отчита спад на престъпленията в квартала

„ Тракия е спокоен регион и един от най-хубавите за живеене. Няма тежки действия, които да не са разкрити”. Това съобщи заместник-началникът на V-то районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, основен контрольор Валя Тодорова по време на доклада пред локалното самоуправление и жителите на полицейските и младшите полицейски инспектори по отношение на положението на престъпността в обслужваната от тях територия и резултатите от работата им. Тя акцентира, че през миналата година са изпълнени основните цели за гарантиране сигурността и публичния ред, противопоставяне на престъпността, надзор по Закона за придвижване по пътищата, отбрана на популацията и други

„ Има спад с 22 % на записаните в „ Тракия” закононарушения през 2021 година - от 376 на 304. В същото време се регистрира растеж на разкритите закононарушения – от 40.4 % през 2020 година на 62.74 на 100 през 2021 г.”, заяви гл. контрольор Тодорова.

Отчетена е тревожна наклонност за ръководство на МПС от водачи след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Те са се нараснали от 35 на 44 след приложимост на алкохол и от 16 на 40 случая след наркотични субстанции.

„ 2021-ва година беше тежка година – работа в пандемична конюнктура, повишен надзор за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, три парламентарни избори, президентски избори и балотаж. Наред с това изпълнявахме прецизно отговорностите си по запазване на публичния ред, надзор на придвижването, защита на мероприятия, провеждането на полицейски интервенции и други”, съобщи старши контрольор Христо Кирков – шеф група „ Териториална полиция”. Той акцентира, че групата е на второ място в дирекцията, само че упоритостта е резултатите да бъдат усъвършенствани през тази година.

„ Благодаря на всички Вас и на началника на V-то Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи основен контрольор Иван Чочков за положителното съдействие, бързите реакции и професионализма”, съобщи кметът на „ Тракия” Костадин Димитров. Стана ясно, че ще продължи взаимната работа по видео наблюдението в региона, което дава добър резултат по предварителна защита и откриване на нарушавания на публичния ред и посягане на общинско имущество.

Срещата се организира в ритуалната зала на кметството в най-младия пловдивски регион при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. На нея участваха районните полицейски инспектори, шефовете на образователните и детски заведения в региона, заместник-кметът Веселина Стоянова, поданици на „ Тракия”.

Решено бе да продължат взаимните начинания в учебните заведения, детските градини и ясли във връзка с образованието на децата и създаване на взаимно доверие. Директорът на СУ „ Черноризец Храбър” Елена Кисьова предложи да се възобнови действието на равнище регион на тъй наречените детско полицейско ръководство и да бъдат извършени на лекции на тематика киберпрестъпност измежду подрастващите възпитаници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР