трах ме е тази вечер. Нека да сведем глава пред

...
трах ме е тази вечер. Нека да сведем глава пред
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Страх ме е тази вечер

трах ме е довечера. Нека да сведем глава пред героите. Когато би трябвало да приказваме между тях – дано да го вършим цивилизовано.

Това сподели за предаването ръководителят на Народното събраниe Цвета Караянчева.

Председателят на Народно събрание съобщи, че има опасения за освирквания по време на тържественото отбелязване на Съединението довечера в Пловдив.

"Цветята в село Първенец са били отстранени тъкмо преди да пристигна президента от неговия протокол, има видеозапис на това събитие ", сподели още Караянчева.

"За страдание и по време на Съединението, разделянето витае в атмосферата. Жалко е, че не можем да се обединим за значими неща. Забравихме да си приказваме по този начин, както би трябвало да си приказват хората – на масата за договаряния, без да се извиват ръце, без да се мятат бутилки, без да се заплашва. Може би има една група от доста пискливи хора, които непрестанно изясняват, че в случай че 100% не си с тях, значи си техен зложелател. Защо би трябвало да имаме врагове? Та ние живеем в свободна и демократична страна и постоянно чуваме какво желаят да кажат хората, само че е хубаво да се чуе и противоположното мнение. Жалко е, че през днешния ден протоколът на президента направи този гаф. За мен е безусловно неприемливо и необяснимо ", добави тя.

"Разделението идва от президента ", сподели още Караянчева.

"Още на 19 февруари видяхме разделяне на хората, тръгвайки към паметника. Една група от хора, които потеглиха и започнаха да освиркват кмета Йорданка Фандъкова. Същото се случи и на 3 март, по-късно на 22 август. Страх ме е и довечера и приканвам – дано всички да сведем глава пред героите, да бъдем обединени и да не посягаме на историята си. Когато би трябвало да приказваме между тях, дано гои вършим цивилизовано, тъй като първата стъпка, която направихме към президента, беше откакто той смъкна доверието си от нас. Премиерът отиде при него при започване на пандемията, с цел да го запознае със обстановката и да му опише какво ще предприемем оттук насетне и да могат двамата да вървят напред ", добави тя.

По думите на ръководителя на Народното събрание тематиката за пандемията не трябва да се политизира.

"Получихме насмешка, незадоволителна оценка на обстановката и като че ли работа напук. А тези хора, които в действителност работеха, бяха трансфорат в цели. Ние търсим диалозите с хората и президента и тъкмо поради това предлагаме Конституцията като една тематика за диалог, покана за разговорил, тъй като тази тематика беше доста говорена през годините, а и протестиращите първоначално имаха такова предпочитание ", добави Караянчева.

"С господин Марешки се договаря много мъчно. Ние имахме дълги диалози и изложихме няколко разновидността. Той не искаше да разпише, тъй като смяташе, че ще го окомплектоват с ръководещата коалиция. Перспективата да бъде окомплектован с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия е по-лошият вид. След дълги диалози той в действителност даде подписите на 10 народни представители ", сподели още Караянчева.

"За концесията на плажа не мога да кажа, само че той е заможен човек и това не би сменило разбиранията му ", уточни още тя.

Още от полемиката вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР