Тръгваме заедно към Европа с програмите на БСП и ПЕС.

...
Тръгваме заедно към Европа с програмите на БСП и ПЕС.
Коментари Харесай

Станишев: Тръгваме заедно към Европа с програмите на БСП и ПЕС

Тръгваме дружно към Европа с стратегиите на Българска социалистическа партия и ПЕС. На-голямата заплаха е да се движим на две скорости - като е проектът " Макрон ". Това разгласи водачът на ПЕС Сергей Станишев, който е и претендент за евродепутат в листата на Българска социалистическа партия.

" За мен идеята е да спечелим тези избори. Всеки глас тук при нас ще налее в общата идея за Европа, с цел да променим нещата, които не харесваме през днешния ден ", изясни той.Станишев добави, че в Българска социалистическа партия са един екип. " Всеки има своята биография и ще работим по този начин, че да спечелим. Народно събрание преподреди листата посредством скрито гласоподаване. И по този начин Българска социалистическа партия потвърди, че е най-демократичната партия. Българска социалистическа партия, с тази листа, има цялостни шансове да завоюва. Отсъствието ми от листата ще да се трансформира в съществена теза за офанзива на ГЕРБ против Българска социалистическа партия. Сега това няма по какъв начин да се случи ", сподели още Станишев.

Той разкри и какво е главната концепция на левицата, а точно всички хора да имат идентичен късмет за триумф в живота. " Социалистите би трябвало да покажем ясна политика за понижаване на неравенствата. Най-голямата заплаха е да се движим в Европа на две скорости, имам предвид проекта " Макрон ", изясни още той.

Относно разликите сред Българска социалистическа партия и ПЕС за Истанбулската спогодба, той сподели, че от Българска социалистическа партия са имали сериозен диалог с други партии от ПЕС по тематиката. " В конвенцията става въпрос за отбрана на правата на дамите, а не за дженъри, както споделят патриотите ", добави Станишев.

" Никой човек не е непогрешим, само че считам че постоянно съм се старал да не отстъпвам положителното, това е и смисълът на политиката, тъй като в случай че нямаш в себе си идея, която да отстояваш, не можеш нито да спечелиш доверие на хората, нито да свършиш нещо свястно ", изясни Станишев, разяснявайки думите на Елена Йончева, че той е добър рицар и постоянно е бил.

" Политиката за мен е метод да подобриш живота на хората. Всичко останало е един кариеризъм ", сподели още Станишев.
" Егото ми по никакъв метод не е наранено, тъй като Елена Йончева е отпред на евролистата на Българска социалистическа партия. Аз съм постигнал задоволително в живота си. За мен идеята в този момент е да спечелим тези избори. Това е значимо за България, за Европа. Всеки глас повече за социалистите тук при нас ще налее в общата идея на европейската социалдемокрация да променим в Европа нещата, които не харесваме през днешния ден, а те са доста ", съобщи Станишев.

" Елена Йончева е човек, който извоюва своя политически престиж независимо. Ние сме един екип, всеки има собствен престиж и биография. Има своите неща, които може да способства за общата идея и ще работим в екип, безапелационен беше Станишев. - Българска социалистическа партия не е еднолична партия. Прекалено дълго време, повече от месец, Българска социалистическа партия занимава обществото със себе си, никой не го интересува това. Хората се интересуват може ли Българска социалистическа партия да усъвършенства живота им, това е идеята на тази акция, това е значимото ".

Като водач на опозицията 2009 - 2013 година имах една среща с господин Борисов по негова молба по тематиката Белене. " Но другояче съм водил ясна, безапелационна борба против ГЕРБ, аз съм първият в страната, който се опълчи на ГЕРБ ", безапелационен беше Станишев.

" Политиката би трябвало да бъде борба на хрумвания. Когато се замерват политиците с обидата, това е обидно за жителите. Хората не са глупави и такива намеци не отиват на никого, нито на министър-председателя ", разяснява Станишев острите думи на премиера Борисов за Българска социалистическа партия.

" Най-голямата опасност пред България през днешния ден в европейски проект е Европа на скорости, която ще изтласка България трайно в периферията, това не трябва да позволяваме ", сподели Станишев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР