Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори,

...
Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори,
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ ни отнеха човешкото достойнство. С евроизборите трябва да свалим правителството

" Тръгваме за победа на европейски избори, за предварителни парламентарни избори, само че най-много тръгваме на борба за правдивост в този момент - слоганът на нашата акция ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при представянето на претендентите за евродепутати от листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Южния парк в София.
 Българска социалистическа партия записва листата си. Уверени сме в успеха, разгласи Нинова  Обрат: Станишев влезе в листата на Българска социалистическа партия за евровота под №5  Йончева: Станишев е добър рицар, би трябвало да е в листата на Българска социалистическа партия за евровота
26 май е значим, с цел да свалим държавното управление на ГЕРБ и патриотите, подкрепяни от Движение за права и свободи. Нашата победа на Европейските избори значи начало на смяната в България. „ Гражданите за европейско развиване на България ” – ГЕРБ, ни отчуждиха от европейските полезности, от българските полезности, лишиха ни от човешкото ни достолепие. Искаме независимост – съществена европейска, българска и човешка полезност, акцентира Нинова.

Имаме концепциите, имаме хора, в този момент остава да си свършим работата, уточни тя.

По думите ѝ Европа може да увеличи приходите ни, в случай че се преборим за минимална работна заплата и пенсия, за вложения и работни места. 

Водачът на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева съобщи, че 12 години вървим към Европа, само че дори не я доближаваме. 

Тя разяснява, че през днешния ден бизнесът бяга от България, а Народното събрание работи за определени клиенти – 72 % от признатите закони са лобистки, съгласно Българската стопанска камара. „ Тотален е сривът на директните непознатите вложители – спадът е 11 пъти по отношение на 2008 година, а опазването на здравето се трансформира в жест на лепта, в вик за помощ ”, разяснява още Елена Йончева.

„ Преди 11 години бяхме на едно място по независимост на медиите с Франция. Тази седмица беше оповестен отчетът на интернационалната организация “Репортери без граници ”. В него се споделя, че: “България към този момент не е обетована земя на публицистиката. Организираната престъпност и властта в България подлагат на тормоз медиите ”. Разбирате ли какво ни споделят? Организираната престъпност и властта са едно и също ”, съобщи още лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ”.

„ Днес страната ни се ръководи от една тайфа, хора от незаконния свят. Те са завладели България. Те не могат да ни водят към Европа. Те не могат да пазят българския интерес ”, съобщи още Елена Йончева. Тя добави, че не могат, тъй като са подвластни - от своето незаконно минало и от своето незаконно настояще. „ Не могат, тъй като, в случай че преди са употребявали дребната бухалка, през днешния ден трансформират държавните институции в огромна бухалка против всеки, който не е част от бандата. Защото техните старания са ориентирани за тяхното персонално облагодетелстване ”, безапелационна бе Йончева.

„ За да можем да водим диалога за Европа, първо би трябвало България да е равнопоставена страна. Това е сложна борба, само че левицата в Екологичен потенциал съумява да се бори за България и печели ”, сподели още Елена Йонева.

Вторият в листата на левицата Петър Витанов означи, че през днешния ден е годна поговорката, че който се роди безпаричен, умира малоумен, по тази причина е нужна цялостна смяна в младежката политика.

Третият в листата на партията - досегашният шеф на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, пък означи, че днешната дата е хубава за начало на акция, която цели поврат в страната, тъй като през днешния ден е годишнината от Априлското въстание. 

„ Днес е историческа дата – навършват се 143 години от експлоадирането на Априлското въстание. Ако преди толкоз години неколцина българи трансформираха ориста на нашия народ, през днешния ден множеството българи претърпяват политиката пред тв приемника. Трябва да надмогнем тази незаинтересованост ”, сподели Христов.

По думите му в хода на акцията постоянно ще укоряват левицата, че приказва за вътрешна политика, а не за цифровизация, съгласуваност и многогодишна финансова рамка. Според него няма българска вътрешнополитическа тематика, която да не е европейска. „ Ако по плажовете край Шабла изплува кокаин – това е проблем с европейската граница. Ако стотици хиляди българи отпътуват на гурбет в чужбина, с цел да търсят прехранване - това е проблем на Европа “, сподели той.

Христов акцентира, че всички българи са европейци, наедно с другите в съюза и всеки възрастен българин, в което и да е обезлюдено село в Северозападна България, е също толкоз европеец колкото е и Юнкер.

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който е на пето място в листата, означи, че общата идея на претендентите за евродепутати от левицата е смяната в България и в Европа.

„ Заедно ще дадем всичко от себе си и ще я реализираме като екип, тъй като от това имат потребност и България, и Европа “, сподели той.

Сергей Станишев сподели, че Европа също се нуждае от огромна смяна. „ Европейската концепция сътвори мир, роди концепцията за взаимното благоденствие сред нациите в Европа и разви обществената страна. Тази Европа десетилетия я унищожават десните “, изясни той и добави, че в този момент в доста страни те вършат обединения с крайни националисти поради властта и с цел да продължат разрушаването.

„ Ние сме тези, които би трябвало да дадем съдбоносен отпор на разрушаването на европейската концепция. Кой, в случай че не социалистите, ще го направи. Това е нашата задача и в България, и в Европа “, безапелационен бе той. Според него левицата би трябвало да завоюва тези избори, с цел да има смяна в България, предварителни избори и Българска социалистическа партия да даде вяра на хората за по-добър живот. Да има президент на комисията от левицата, с цел да има смяна в Европа. „ Само по този начин ще можем да създадем Европа това положително място, в което никой не е пропуснат и никой не е зарязан “, заключи Сергей Станишев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР