Тръгваме пеша: Вдига ли се цената на бензина до Коледа?

...
Тръгваме пеша: Вдига ли се цената на бензина до Коледа?
Коментари Харесай

Тръгваме пеша: Вдига ли се цената на бензина до Коледа?


Тръгваме пешком: Вдига ли се цената на бензина до Коледа? Държавата не е добър собственик на рафинерията, би трябвало да търсим нефт в Черно море, счита Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.
Курсът на суровия нефт потегли надолу, уповавам се трендът да се резервира, даже да забележим малко поевтиняване по бензиностанциите. Най-вече на бензина, изрази вяра в ефира на NOVA news Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

През зимния сезон ще забележим по какъв начин ще се движат котировките. Ако нещо изключително не се случи и рафинерията работи, в Близкия изток спорът не се разрасне, ще посрещнем коледните празници с цени, сходни на сегашните. Има доста „ в случай че “ в цялото уравнение, сподели Бенчев.

„ Краят на дерогацията не може да бъде внезапен. Така бизнесът може да се пренастрои и да откри своите нови източници на нефт. Рафинерията може да работи с съветски нефт, само че би трябвало да има източник. Трябва да търсим подобен в Черно море “, счита той.

„ Скептичен съм когато страната назначава някого в частно дружество. Особен представител да поеме ръководството на рафинерията не е доста добра концепция. Държавата не е добър собственик.

Запасите, които пазим, не можем да използваме за нищо. Това е законово решение, по тази причина цената е по-висока. Рафинерията има ресурс за 10 дни, след което би трябвало да спре, в случай че няма доставки. Оттук насетне доста мъчно се пуска. Продуктопровод и нефтопровод от Александруполис е решението. Това няма да се случи за дни, процесът трябваше да стартира с даването на дерогацията “, разяснява Бенчев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР