„Тръгваме към изборите с надежда и вяра, че може да

...
„Тръгваме към изборите с надежда и вяра, че може да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Тръгваме към изборите с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общините

„ Тръгваме към изборите с вяра и религия, че може да се промени моделът на ръководство на общините. Внесохме 10 000 подписа, до момента имаме утвърдени 161 претенденти за кметове, продължаваме на 15-ти септември с останалите. Има доста богата палитра от претенденти, удостоверяваме досегашните си сполучливи кметове ". Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред ЦИК след регистрацията на коалиция „ Българска социалистическа партия за България " за идните локални избори.



Тя сподели още, че там, където до момента Българска социалистическа партия нямат кметове, има издигнати и партийни кандидатури, само че по думите й новото е, че на доста места общинските структури издигат локалните авторитетни персони, към които се сплотяват Българска социалистическа партия и доста дребни партии и цивилен сдружения. „ Онези, които желаят смяната, само че не виждат опция да я създадат сами, търсят и намират в Българска социалистическа партия съдружник и опция да го създадат ", уточни още водачът на левицата. На въпроси, свързани с кандидатурата на Мая Манолова за кмет на Българска социалистическа партия, Нинова отговори, че тя има най-вече номинации, само че решението ще бъде ясно на 11-ти септември, когато Градската организация ще издигне претендента си, а на 15-ти септември Националният съвет на партията ще се произнесе по тази кандидатура.



" Целта ни е повече общини с безвъзмездни детски градини, работещи общински лечебни заведения, повече кметове на общини, които поемат ангажимент, че няма да усилват локални налози и такси, повече обществени услуги - това ни е задачата. Средството за реализиране на тази цел е да спечелим надпреварата на повече места и съответно сме набелязали удвояване на досегашния ни резултат. Очакваме неприятна и компроматна акция - съдим по това, което стартира с Мая Манолова. Ние ще отговорим на това с съответни оферти по общинското и локалното самоуправление, с доста съответни задължения, с млада, свежа и хубава акция. Успех на претендентите ни ", заключи Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР