Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава.

...
Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава.
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Тръгвам си с гордо вдигната глава

Тръгвам си от Министерство на вътрешните работи с високо и гордо вдигната глава. Не скърбя за нищо, което съм направил ", съобщи пред публицисти отстраненият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той сподели още, че не се срами от нищо и по тази причина не се крие.

" През цялото време моите дейности са били в името на върховенството на закона за запазване живота и здравето на българските жители и публичния ред. Не се срамя от нищо и поради това стоя пред вас, не се укривам. Не съм излязъл в болнични и в никакъв случай няма да се скрия. Мъж на достойнството съм и такива неща не са ми присъщи ", сподели Иванов.

22 години от живота ми минаха и по никакъв метод не съм си представял, че моята кариера в Министерство на вътрешните работи ще завърши по този метод. Знам какви са били моите дейности, знам от какво съм се управлявал ", сподели още той.

" Бях отхвърлен в петък вечерта след работно време. Разбрах от медиите за прекратяването на пълномощията ми ", съобщи Иванов.

Относно претекстовете, поради които е отхвърлен, Иванов изясни, че в началото му е отказвано да разбере какви са те. След това се е срещнал с тях, само че те са станали обществено притежание по този начин или другояче. А точно - поради полицейското принуждение по време на митингите предишното лято.

" Министерство на вътрешните работи и българските служители на реда не пазят дадена партия или политическо придвижване, а пазят институции. За мен тогава бяха едни съвършено проведени интервенции. Аз поех цялата отговорност ", съобщи той.

По-рано позицията си за уволнението на Иванов изрази някогашният вътрешен министър Христо Терзийски в профила си във Facebook. " Не желаех да разясня дейностите на своя длъжностен правоприемник в Министерство на вътрешните работи, преди да е имал задоволително време, с цел да може да се оцени обективно работата му, само че когато, по негово предложение, служебното държавно управление жестоко нарушава Закона за Министерство на вътрешните работи, и то още в първия ден, няма по какъв начин да не отвръщам ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР