Тръгнете навреме - 10,11,12 ч. в неделя, не по-късно, защото

...
Тръгнете навреме - 10,11,12 ч. в неделя, не по-късно, защото
Коментари Харесай

Проф. Константинов с горещ анализ преди вота, призова бъдещите евродепутати да...

Тръгнете в точния момент - 10,11,12 ч. в неделя, не по-късно, тъй като ще има опашки, изборите са доста значими. Ако от 5,8 милиона налични гласоподаватели гласоподават 2,5 милиона - това ще е един прелестен резултат. Това предложи проф. Михаил Константинов, ръководител на Информационно обслужване.

Според него България има "най-желязна изборна машина - представителност на партиите в секциите, двойно броене на бюлетините ", което подсигурява тяхната бистрота и почтеност.

"Мъртвите души в описите, в случай че изборната администрация си гледа работата, те няма да играят. Между другото желая и друго да кажа - идната легенда, която с безспорна непримиримост се повтаря: от 1991 година насам във всички избори резултатът от гласуването в чужбина, за 27 избора резултатът са 15 депутати! 15! Няма електорално значение за евроизбори, за президентските. При елементарните избори - общо 15 депутата! Това е резултат и няма да изненадам, като кажа, че всичките тези мандати ги е спечелил Движение за права и свободи ", уточни професорът пред Канал 3.

За него, обаче, гласуването в чужбина е доста значимо поради връзката на българите с родината. "Това не е безсмислено гласоподаване, това е връзката сред българите в чужбина и страната - това е психически резултат, не електорален. Искаме тези хора да се върнат, те би трябвало да се усещат свързани. Слава Богу, те към този момент се връщат, тъй като са се чувствали свързани с България. У нас Конституцията подсигурява правото на гласа на всички. Има страни, в които не може да се гласоподава в чужбина. За мен е хубаво, че се гласоподава в чужбина поради връзката с родината ", съобщи проф. Константинов.

Накрая той прикани бъдещите избраници: "България праща тим в Брюксел, пращаме 17 души, те са тим. Ако е футболен тим, които се бият и си вършат свински номера в съблекалнята, нищо няма да стане. Нека запазят другарството си, да запазят възпитание - не може да се псувате на майка, а след това да играете дружно ", отсече проф. Михаил Константинов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР