Тръгналата от квалификациите нашенка надви 26-ата в световната ранглиста чехкиня

...
Тръгналата от квалификациите нашенка надви 26-ата в световната ранглиста чехкиня
Коментари Харесай

Първата ни ракета в женския тенис Виктория Томова отива на четвър...

Тръгналата от квалификациите нашенка надделя 26-ата в международната класация чехкиня Линда Носкова с 6:4, 6:2 за 68 минути игри и по този начин записва една от най-значителните победи в кариерата си.

Томова започва сполучливо мача и проби за 2:1. В шестия гейм чехкинята имаше две точки за рибрейк, само че 29-годишната софиянка ги отрази и взе подаването си. При 5:4 тя сервираше за сета и го затвори при първата си опция. Частта продължи 37 минути.

 

Виктория продължи да диктува играта и в идващия сет. Тя поведе небрежно с 4:0. В шестия гейм още веднъж отрази два брейкбола на Носкова. При 5:2 Томова сервираше за успеха. Тя стигна до мачбол, само че не съумя, както и при втория, само че при третия късмет не сбърка.

Българката направи три пробива в мача и отрази и четирите благоприятни условия на чехкинята. Тя направи и четири аса в дуела.

 

За триумфа Томова заслужи 133 точки за ранглистата, където е на рекордното за нея 58-о място и в понеделник с началото на Уимбълдън ще запише ново върхово класиране.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР