Тръгнахме от срещата окуражени от решимостта и ясния език на

...
Тръгнахме от срещата окуражени от решимостта и ясния език на
Коментари Харесай

Тръгнахме от срещата окуражени от решимостта и ясния език на правителството |

Тръгнахме от срещата окуражени от решимостта и ясния език на държавното управление.

Това разяснява евродепутатът и ръководител на мониторинговата група за демокрация, господство на закона и съществени права Софи инт Велд в изявление за Euractiv след на основния прокурор Иван Гешев, премиера Кирил Петков и представители на кабинета. Срещата се организира при закрити врата. Българските управляващи дадоха отговор на  от евродепутати.

" Не мога да изтъквам изявления от съвещанието, защото то беше закрито и би било несвоевременно да го върша. Ще кажа някои общи бележки. На първо място, макар че признаваме, че проблемите в България са големи, мисля, че всички си тръгнахме от срещата окуражени от решимостта и ясния език на държавното управление ", разяснява евродепутатката.

Според нея битката с корупцията у нас до момента не дава резултат:

" Ясно е - и това не идва от срещата, то е в общественото пространство - че основният прокурор е надълбоко неудовлетворен от препоръчаните промени, той изрично не е склонен с тях, а въпреки това, има апели за неговата оставка. Но обстоятелствата приказват сами за себе си. Тази среща малко или доста съответства с публикуването на, който ясно споделя, че каквито и да са напъните да се отбрани системата, те не дават резултат, тъй като България още веднъж е паднала. "

По думите ѝ мониторинговата група " споделя угриженост " за неналичието на напредък в следствието на златните кюлчета, за това, че няма кой да потърси отговорност на основния прокурор, както и за " клинично вкоренената корупция с опустошителни последствия ":

" Ще го кажа, тъй като през вчерашния ден, когато бях в София, си направих записка, че нещото, което доста ме шокира е, че корупцията се отразява на качеството на публичните услуги. А в интервала на Коронавирус публичните услуги се утежниха дотам, че някои хора нямаха достъп до електричество и течаща вода. Тогава сте под равнището на това, което съставлява всяко демократично и цивилизовано общество ", разяснява още Софи инт Велд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР