Тръгнаха първите камиони с бюлетините за 5 области - Бургас,

...
Тръгнаха първите камиони с бюлетините за 5 области - Бургас,
Коментари Харесай

Говорителят на ЦИК Александър Андреев: Първите камиони с бюлетини поеха към пет областни града


Тръгнаха първите камиони с бюлетините за 5 области - Бургас, Русе, Варна, Шумен и Търговище. Това заяви представителят на ЦИК Александър Андреев. По график през идващите дни бюлетините ще бъдат разпределени в останалите регионални градове.

От ЦИК демонстрираха и примерно прегъване на бюлетините в изборите. Избирателите могат да ги сгъват и по свое убеждение, само че сгъването би трябвало да дава отговор на няколко условия, които да опазят вота им. А точно - да бъдат забележими частите, които са предопределени за секционната комисия. Това са квадратчетата за печатите на гърба на бюлетината и отрязъкът с номера на бюлетината.

В идващите дни стартира образованието на СИК из страната. Пред тях стоят няколко въпроса като отчитане на резултатите и попълване на протоколите, посочи Андреев.

Той заяви, че ЦИК е записала 9 сдружения за осъществяване на наблюдения на изборите в страната. Общо са регистрирани 735 упълномощени наблюдаващи. Международните организации, които са регистрирани, са единствено 2 с 21 наблюдаващи.

Социологическите организации, които са подали документи за регистрация, са 4. Те имат 722 анкетьори.

Жалбите, подадени в ЦИК все още, са 183, 55 са сигналите. /topnovini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР