Тръгна подписка България да даде убежище на белите хора от

...
Тръгна подписка България да даде убежище на белите хора от
Коментари Харесай

Тръгна подписка България да даде убежище на белите от Южна Африка

Тръгна подписка България да даде леговище на белите хора от Южна Африка, които са подложени на геноцид в личната си страна, настояват уредниците на самодейността от Платформата за десни разбори и политики " Мисъль " и Младежки закостенял клуб.

Те приканват Министерството на външните работи на Република България да насочи покана към африканерите.

" В изискванията на неприемливо двуличие и непонятен реваншизъм международните канали за всеобща информация отхвърлят да дадат публичност на протичащото се в република Южна Африка, а точно реализирането на систематична и целенасочена политика за угнетяване и изтребване на популацията с бял цвят на кожата ", се споделя в подписката.

Според тях индикативен образец в това отношение е желанието на локалните управляващи да изземат земите на фермерите с бял цвят на кожата, под правно неуместния и недоказуем претекст, че всички те са добити нелегално от предците им.

" Шокиращите данни сочат, че убийствата при офанзивите против белите фермери са 156 на 100 000 души, което надвишава четири пъти усреднената престъпна статистика за цялата страна. По калкулации на локални организации вероятността да бъдеш погубен, в случай че си фермер и цвета на кожата ти е бял, е по-голяма, в сравнение с в случай че си служител на реда в африканската република ", показват от  " Мисъль " и Младежки закостенял клуб.

Белите фермери (наричани още " африканери " и " стихии " ) са потомци на холандски, френски и немски заселници в Южна Африка от последните няколко века. Те са работливи, вярващи християни. Занимават се обичайно със земеделие и обезпечават селскостопанския гръб на южноафриканската стопанска система.

Преди дни австралийският вътрешен министър Питър Дътън съобщи, че белите фермери в Южна Африка са подложени на гонения и би желал да ги докара в цивилизована страна като Австралия.

Според министъра въпросът за белите фермери заслужава особено внимание, тъй като са застрашени от принуждение и конфискации на земи. Той добави, че е наредил на своето министерство да изследва дали те могат да получат бежански или филантропични визи за Австралия, в това число на съображение, че са подложени на гонения в личната си страна.

Дътън съобщи пред австралийското радио 2GB, че южноафриканската общественост в Австралия работи настойчиво и се интегрира добре в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР