Трагичният инцидент с умиращата пред очите на детето си жена

...
Трагичният инцидент с умиращата пред очите на детето си жена
Коментари Харесай

Мъжът, заснел клипа с умиращата жена във Враца: Може би е могло да помогна някак

Трагичният случай с умиращата пред очите на детето си жена във фоайето на Спешно приемно поделение във Враца - тематика, която едва ли е оставила някого апатичен, провокира редица въпроси. Защо мъжът, снимал клипа, живее сред благодарността на околните и упреците в обществените мрежи. Можел ли е да направи друго, вместо да снима? Как в същите обществени мрежи се одобряват жестовете на решилите да оказват помощ на осиротялото дете и фамилията му? Има ли още какво да кажат протестиращите?
„ Може би е могло да оказа помощ някак, само че като чух, че се случва нещо неправилно, се възмутих и започнах да фотографирам с телефона си”, описа пред NOVA Иван Илиев - мъжът, който е снимал 43-годишната жена пред Спешно поделение във Враца.
„ Бях напрегнат. Жена ми беше вътре с излязло от темп сърце. Пред очите ми става грозна панорама. Снимам. И аз малко несъответстващ. Може би съм могъл да оказа помощ? Как? Да вляза да разрушавам порти или да върша нелепости? Не знам”, съобщи Илиев.
„ Когато се случват такива неща да бъдеш малко по-настоятелен и съответен ли? По-смело да постъпваш ли? В никакъв случай да мълчим”, счита Илиев.
Той уточни, че околните на умрялата жена са му благодарили и той е извършил гражданския си дълг, като е дал публичност на случилото се.
„ Ако не се дава гласност на такива неща и те не стигат до медиите, това щеше да бъде следващият потулен случай”, сподели Мая Методиева, която е админ на Фейсбук платформа, където се събират дарения за детето на умрялата жена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР