Трагичният инцидент от петък, когато край софийското село Локорско ,

...
Трагичният инцидент от петък, когато край софийското село Локорско ,
Коментари Харесай

Загиналите 18 мигранти са резултат от съсипването на МВР от Рашков, смята Гешев

Трагичният случай от петък, когато край софийското село Локорско, е резултат от войната сред институциите и съсипването на Министерство на вътрешните работи от Бойко Рашков .

Това бе акцентът от думите на основния прокурор Иван Гешев, който непредвидено в първичната стратегия на брифинга в Националната следствена работа, отдаден на следствието по случая, стартира с къси встъпителни слова пред камерите, след което се отдръпна, давайки думата на сътрудниците си.

Лош ден за България и за всички нас като българи, окачестви случая обвинител номер едно. И бързо посочи, че не е тук, с цел да приказва за съответния случай, а за по-важни, кардинални въпроси.

" Това, което видяхме, тези 18 починали младежи и доста други потърпевши, е резултат от дезинтеграцията на институциите, от войната сред институциите, на съсипването на Министерство на вътрешните работи от един бивш министър на вътрешните работи (визира Бойко Рашков). От избрани така наречен политически решения, които някои назовават правосъдна промяна ", съобщи Иван Гешев.
 7 са задържаните за камиона с 18 мъртви мигранти Обновена
7 са задържаните за камиона с 18 мъртви мигранти

Двама от чужденците остават на интензивно лекуване в Пирогов

Той дефинира като главен фактор за избуяването на проведената престъпност закриването на Специализираната прокуратура от по-предишното Народно заседание .

" Това се вижда от статистиката, която изготвя прокуратурата - на дветемесечна база има 50% спад на делата за проведена престъпност. Всичко това, което виждаме, което видяхме във вчерашния ден, проведените групи за трафик на хора, за телефонни измами и защо ли още не, са резултат от всичко това. "

" Бих попитал дали някой ще се извини на българските жители, макар че то няма и смисъл. И вярата ми е, че всички ние, институциите - виждам сериозните старания на министър Демерджиев за взаимна работа и за възобновяване на професионализма на Министерство на вътрешните работи , взаимно ще се опитаме да защитим сигурността на тези, които ни заплащат - българските жители ", добави основният прокурор.

Гешев изрично акцентира - прокуратурата има една-единствена задача - битката с престъпността.

Междувременно от Военномедицинска академия , че петима от настанените при тях са изписани, защото положението им не изисква продължение на болничното лекуване. Други трима не престават да са в тежко положение в реанимацията на лечебното заведение.
 Агенциите на Организация на обединените нации шокирани от гибелта на 18 мигранти край София
Агенциите на Организация на обединените нации шокирани от гибелта на 18 мигранти край София

Те са подготвени да оказват помощ на българските власти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР