Трагичен инцидент се случи в център за дистрибуция на селскостопански

...
Трагичен инцидент се случи в център за дистрибуция на селскостопански
Коментари Харесай

Объркан с кутия: в Южна Корея робот уби работник по погрешка

Трагичен случай се случи в център за дистрибуция на селскостопански артикули в град Госеонг (Южна Корея): промишлен робот смачка до гибел 40-годишен служащ, откакто го обърка с кутия със зеленчуци. 

Според Националната полицейска организация Gyeongsangnam, която беше представена от ежедневника Kyonghyang Sinmun, индустриален служащ във вторник, 7 октомври в 19:45 ч. проверявал неточности в датчиците на робота на промишлена машина за подбиране на артикули. Трима сътрудници станали очевидци на заклещване намъжа сред линия за подбиране на артикули (ролка) и ръката на робота. Той получил съществени пострадвания по лицето и горната част на тялото и е откаран в болница, където е умрял.
 робот Роботът сортировач, който умъртви човек в завода в Косон Снимка: Asia news network
Полицията обяснява точната причина за повредата и небрежността на лицето, отговарящо за ръководството на сигурността в централата. Днес работната версия е, че безпилотен робот, сортиращ кутии с червен пипер и носещ тежки палети, е объркал служащия с кутия със зеленчуци вследствие на неточност в настройките.

Трябва да се означи, че през 2019 година в предприятието бяха конфигурирани роботи. Всеки от тях коства 130 милиона вона. Сега промишлеността мисли по какъв начин да направи безпилотните асистенти по-безопасни.

Освен това медиите насочиха вниманието на читателите към обстоятелството, че случаите на неправилна идентификация и нередовност на индустриални роботи се случват един след различен както в Южна Корея, по този начин и в чужбина. Например на 27 март служащ в цех за произвеждане на авточасти в Гунсан беше тежко ранен, когато беше смачкан от роботизирана машина заради нередовност, зародила по време на инспекция на индустриалния робот. А през април 2022 година в цех за питиета в Jinyu-myeon (Pyeongtaek) служащ на към 30 години умря, когато беше смачкан, до момента в който инспектира промишлен робот, обвързван към конвейерна лента.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР