Трагичен инцидент със загинало дете на пловдивски булевард ни разтърси

...
Трагичен инцидент със загинало дете на пловдивски булевард ни разтърси
Коментари Харесай

Пловдивчанин изчисли скоростта, с която кола блъсна и уби дете в Пловдив

Трагичен случай със починало дете на пловдивски бул. ни раздруса този вторник. Шофьорка с едногодишен стаж зад кормилото блъсна майка и 13-годишната ѝ щерка на пешеходна пътека на „ Брезовско шосе “.

Отговорните ще проверяват аргументите за възникването на злополуката. А в това време притежател на обект наоколо разгласява няколко фрагмента от момента на злополуката. Делчо Делчев е опитал да пресметна каква е скоростта на отговорната шофьорка и от кой миг стартира да стопира колата си. Делчо счита, че почти със 70 км/ч се е движил ситроена на 54-годишната жена.

" Уважаеми съграждани, родители и деца, водачи и пешеходци. От няколко дни изслушах и изгледах, какви ли не мнения и разбори на злополуката на Брезовско шосе, на която да кажем, че задочно съм очевидец. Телевизии, електронни медии и обществени мрежи гърмят. Всеки приказва за превишена скорост и по какъв начин никой не се преценява. Факт! Всички сме чували афоризмът: " Когато обстоятелствата приказват и боговете мълчат ". Та в този смисъл по-долу виждаме няколко неща, които и с просто око и обикновени знания приказват доста. Първо виждаме автомобила, който се задава, по-късно момента, в който има директна видимост и стартира да стопира и момента на конфликта. С помощта на приложение мерих дистанцията от първичното местонахождение до конфликта и с елементарни сметки излиза, че скоростта на придвижване е била към 70км/ч.





Забелязваме и късото време на видимост и опция за реакция, заради съществуването на друга завиваща на платното кола, поради която, ДОРИ И ДА БЯХА съдебна експертиза ОГЛЕДАЛИ пешеходките, преди да стъпят на пътеката, евентуално отново нямаха да имат късмет да избегнат съприкосновението. От тук са разсъжденията ми, " Ами в случай че бяха погледнали и бяха сигурни, че е безвредно, можеше и да не се случи трагичния случай ", " Ами в случай че шофьорката караше със съобразена скорост и нараснало внимание в зоната на пътеката, щеше да реагира и т.н и така нататък В резюме моля към всички участници в придвижването да имаме просвета на секване и просвета на шофиране, с цел да се избегнат за в бъдеще сходни произшествия. Всеки е скъп за някого и всеки го чакат у дома.



П.с. Не разясня, че в репортажите по малкия екран, вършат хипотези и се приказва за следствие на случката, а единствените записи, които биха били потребни за него са от моите охранителни камери, а към този момент ден трети никой не ме е потърсил, " гласи информацията на Делчев.



Ето по какъв начин разясниха пловдивчани:

„ Ако се бяха огледали сигурно нямаше да се стигне до там. Шофьорът си е отговорен и дано си понесе наказването, само че за какво пресичаме на пешеходна пътека все едно някой ни пази от високо не знам. И не да се огледаме, а от самото начало до момента в който сме на пешеходната пътека, би трябвало да се оглеждаме, тъй като живота е най-скъпото, което имаме. “

„ Абсолютно псевдо шофьорката е отговорна! Ако нямаш видимост на пешеходна пътека просто намаляваш толкоз, че да имаш подготвеност да спреш, а тая изобщо не е имала желание да стопира на пешеходна пътека. “

„ При това преди пешеходна на оживено място да минеш със 70 си е меко казано безумство. Плюс това споделиха, че е нямало грам спирачен път. “

Заради нещастието поданици на Пловдив готвят митинг на злощастното място. Мирният митинг ще е под надпис: „ Аз желая да пребивавам. А ти? ”. Хората упорстват за светофар на мястото, на което стана злополуката. Смятат, че не е задоволително да бъде направена повдигната пешеходна пътека, както оферират от общината.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР