Трагичен инцидент разтърси италианския регион Емилия-Романя, след като проливни дъждове

...
Трагичен инцидент разтърси италианския регион Емилия-Романя, след като проливни дъждове
Коментари Харесай

Наводнението в Италия отне живота на 20-годишен младеж

Трагичен случай раздруса италианския район Емилия-Романя , откакто проливни дъждове провокираха огромни наводнения в региона. Пожарникари откриха тялото на 20-годишен мъж в региона на Пианоро край Болоня , заяви италианската осведомителна организация АНСА, представени от Дунав мост.

Младежът изчезна през нощта, когато автомобилът му бе отвеян от придошлите води на река Дзена . Инцидентът се случи в миг, когато град Болоня и огромна част от област Емилия-Романя бяха подложени на мощни наводнения.
Критична обстановка в района
Областната шефка Ирене Приоло показа, че за съвсем всички реки в региона е издадено предизвестие за наводнения от най-високото равнище 3. Тя добави: " Обстановката е по-лоша спрямо (наводненията от) май 2023 година ". През предходната година районът претърпя тежки наводнения и свлачища, породени от невиждани превалявания, довели до гибелта на 17 души и вреди за милиарди евро.
Мащабът на бедствието
Общо 13 общини, в това число огромните градове Болоня , Реджо Емилия и Модена, са в сериозно състояние. Приоло посочи: " 175 милиметра дъжд паднаха единствено за няколко часа ". Наводненията засегнаха и градовете Равена, Модена и Реджо Емилия, а проливните дъждове сътвориха сериозна обстановка по всички пътища на Апенини те в района.
Последствия и ограничения
Властите работят интензивно за преодоляване на обстановката и оказване на помощ на засегнатите. Очаква се спомагателна информация за мащаба на вредите и подхванатите ограничения за справяне с последствията от наводненията.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР