Трагедията в Турция е голяма. Постоянно се увеличава броя на

...
Трагедията в Турция е голяма. Постоянно се увеличава броя на
Коментари Харесай

Истинско чудо: Извадиха жена прекарала почти денонощие под руините в Турция

Трагедията в Турция е огромна. Постоянно се усилва броя на жертвите и потърпевшите от мощното земетресение. Въпреки това има и позитивни вести.

Второ денонощие спасителите в Турция се борят за живота на оживели след вчерашното мощно земетресение. Бедствието взе 35 жертви, а над 900 са ранени. Изпод руините са извадени повече от 100 души.

Шанс да оцелее имаше и майка с три деца, избавени след повече от 18 часа под отломките.

В конкуренция с времето спасителите съумяха да измъкнат от руините и 53-годишна жена, затрупана под руините повече от 10 часа. Оцеляла е, откакто е останала в празнина сред бетонните парчета.

Младата майка с трите деца е тежко ранена, само че няма заплаха за живота й.

„ Тук живее цялото ни огромно семейство - на щерка ми, на племенницата ми, на чичо ми, баба ми. споделят, че са извадили четири тела, чакаме да разберем чии са. Само това ни остава в този момент - да чакаме “, споделя локалната жителка Букет.

Спасителните работи не престават повече от денонощие, не престават и вторичните земетресения - най-силният от които с магнитуд от 5 по Рихтер.

„ Прекарахме една много неспокойна и тревожна нощ, прекъсваше токът, спираше интернетът. Нямам никаква връзка с приятелите и роднините. Хората са изпалшени и множеството останаха навънка “, споделя нашата сънародница Наска Христова, живееща в Измир.

Най-малко 35 души са починали при мощното земетресение в окръг Измир, Западна Турция, заяви пред публицисти турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа, съобщи ТАСС, представени от .

Повечето починали са жертва на некачествено строителство.

Над половината от 800-те ранени са на лекуване в турски лечебни заведения, от тях 25 са в тежко положение.

Българският президент и министър-председателят сервираха съболезнования на държавните управления в Атина и Анкара.

„ България показва взаимност с народите на Гърция и Турция и е подготвена да окаже помощ и подпомагане “, написа във „ Facebook “ министър председателят Бойко Борисов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР