Трагедията от това, което се случва в Израел е огромна

...
Трагедията от това, което се случва в Израел е огромна
Коментари Харесай

Д-р Александър Оскар, Шалом: Да преговаряш с терористи ми се струва непонятно

Трагедията от това, което се случва в Израел е голяма и неописуема. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ доктор Александър Оскар, ръководител на Организацията на евреите в България Шалом. Той описа, че околните му живеят в северната част на страната и през последните няколко денонощия са прекарали в бомбоубежища, тъй като и там се случва ракетен обстрел от страна на Хизбула.
Ситуацията е доста напрегната, само че откровено се надявам, че ще се възстановява последователно. В момента текат пропцеси по определяне на точния брой на починалите, както и оказване на помощ на тежко потърпевшите. Трудно ми е обаче да предвидя развиването на спора, желае ми се да имам вяра, че евреи и араби могат да живеят дружно, само че да преговаряш с терористична организация ми се коства неразбираемо.
Бдение в памет на починалите и молитва за заложниците във войната в Ивицата Газа се провежда довечера в София. Събитието ще се провете пред Паметника на спасението, сподели доктор Александър Оскар.

Целта е да се покаже съпричастност и предпочитание новата война в Близкия Изток да бъде потушена със силата на дипломацията. А това може да се случи единствено с обучение и в случай че идващите генерации порастват по-толерантни към останалите, сподели още доктор Александър Оскар.

Всичко стартира с основаването на страната Израел и завръщането на доста евреи по тези земи, споделя доктор Оскар. Според него Израел от основаването си до момента е подложен на закани, а всеки от живеещите там е подготвен във всеки един миг да отбрани народа и страната си. Д-р Оскар счита, че по този начин както някои симпатизират на агресора Русия, има и такива, които поддържат Хамас. В един подобен миг, с изключение на да бъдем смирени и да осъдим този акт на тероризъм, няма какво друго да създадем, добави ръководителят на Шалом. Той прикани всички да се причислят към акцията довечера пред Паметника на спасението в София.

Там другари на Израел взеха решение да провеждат бдение, с цел да се помолят отвлечените хора от Хамас, да се заъврнат по домовете си. Трябва да имаме вяра, че мирът в региона е изпълним, споделя Александър Оскар.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР