Трагедията на Странджа е огромна. Заради открития вчера рядък вид

...
Трагедията на Странджа е огромна. Заради открития вчера рядък вид
Коментари Харесай

Потресаващи кадри от избиването на животни в Странджа

Трагедията на Странджа е голяма. Заради открития през вчерашния ден необичаен тип чума по овцете се наложи да бъдат избити стотици животни.

Радиусът за евтаназия до този миг, е единствено 3 км от фермата с откритите заболели животни, само че ще се изследват всички стопанства до 30 км в концентрична окръжност. Ако се открият животни със сходни признаци, ще се наложи всеобщо изтребване на овце и кози. Става въпрос за над 14 хиляди животни, които в случай че бъдат умъртвени това би означавало завършек на обичайния занаят с развъждане на животни за екологично чисти артикули и месо на Странджа.

Фермерът Венко от село Кости изпрати на Флагман.бг потресаващи фрагменти от през днешния ден преди обед – всичките му овце са избити, тъй като са в карантинната зона. Той повече няма да се занимава с отглеждане на животни и най-вероятно ще напусне селото, което ще е следващата крачка към окончателното му обезлюдяване.

„ Все още не желая да допускам, че това ми се случва за трети път - първо беше шапа, след това наследник език, в този момент пък чума. На кого да имам вяра към този момент и аз не знам. Какво ще върша от на следващия ден - също не знам. В моето стадо от 236 животни нямаше нито едно болно. На поради намерено такова в стадото на сътрудника избиха всички. Нямам думи просто, надали в миналото ще мога да не помни ужасяващата картина от през вчерашния ден - държах ги едно по едно, с цел да им поставят инжекциите и след това да ги хвърлят в трапа. Хора, ужасно е!!! Какво е това знамение, какво е това нещо?! Животни виждам откогато се помня. Сериозно започнах преди девет години и макар че на два пъти ни сполетяха сходни нещастия, пробвах още веднъж. До през вчерашния ден - когато още веднъж избиха всичко. Аз живеех за тези животни, бях с тях 365 дни в годината, за мен те бяха моето всичко. А в този момент към този момент ги няма. Заради болест, пламнала и импортирана най-вероятно от незаконен мигрант. Всички са потресени, а хората с белите облекла ще ги помня вечно. Не мога да кажа нищо повече, не знам какво ще върша и дали въобще повече ще погледна животно “, плаче от тъга мъжът пред кореспондент на Странджа нюз.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР