Трагедията на поредната предизборна кампания е, че политиците на статуквото

...
Трагедията на поредната предизборна кампания е, че политиците на статуквото
Коментари Харесай

Проф. Боян Чуков: България се превръща в Ничия земя!

Трагедията на следващата предизборна акция е, че политиците на статуквото (управляващи и опозиция) оферират единствено обикновени „ морковчета “ на електората. Които от дълго време са с изминал период на валидност и не стават за консумация.

Ще увеличим пенсиите, ще увеличим минималната заплата, ще свалим цената на газа и горивата, ще се борим за обществена и сигурна страна и доста други залъгалки. Това е като да предлагаш газирана вода, захарен памук и пуканки на гладни хора за да бъдат нахранени. Всичко се отиграва ситуационно. Хоризонт до идващите избори или до края на мандата. Няма стратегическа визия за най-малко 20-на години напред. Универсалният апел е: „ Или гласувате за нас или България лети в пропастта “. Ръководствата на някои политически партии на всички избори се явяват с стратегия минимум-1%. Да се хване държавната дотация и да „ отлежим “ до идващите избори.

До появяването на Политическа партия най-малко имаше едно малко успокоение. Че имаше корупция и се крадеше беше ясно на всички. Борбата бе за влизане във властта и нейното изразходване. Едни крадяха единствено за себе си, други заделяха и за своите партии. Това се виждаше с просто око. Това се случва освен в България, само че у нас всичко е прекалено хищническо. Но всички до Политическа партия имаха една обща „ алена линия “. Не смееха намерено и безусловно безочливо да предават националните ползи. Но не заради своята ценностна система, а заради това, че техният електорат няма да им елементарни на идващите избори. Правеха го, само че лицемерно и по опция дискретно. Трябваше да се вършат на актьори. Овъртолваха нещата. Най-ярък образец в това отношение е Българска социалистическа партия. Сега с появяването на Политическа партия към този момент няма „ алена линия “. Няма потребност от „ актьори “. За Политическа партия и нейния електорат няма подобен индивид като „ България “. Хора които нямат Родина, с няколко непознати поданства или демократични космополити, адепти на Клаус Шваб. Живяли дълги години на грантове на непознати НПО-та. През ноември ще забележим дали българският гласоподавател е изгубил дефинитивно своя инстинкт за самозапазване. Дали ще унищожи дефинитивно своята страна? Защото границите на Балканите дишат и нашите не са замръзнали тъй като НАТО ни ги пази. Турци и гърци дрънкат с оръжие в Средиземно море. Сърбите се въоръжават и се конфронтират с албанците, които им се заканват. Еди Рама се гаври с България, а ние се вършим, че не разбираме. И се хвалим като жалки просяци, че някой щял да ни пази граници... до момента в който се топим демографски. В края на тази година този път ще пристигна Дядо Мраз, а не Дядо Коледа... България гладко, само че неудържимо 30 години се трансформира в No man's land (Ничия земя).

Проф. Боян Чуков
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР