Трагедията, която сполетя част от бургаска област, е огромна. Имаше

...
Трагедията, която сполетя част от бургаска област, е огромна. Имаше
Коментари Харесай

ОЗБГ организира акция в помощ на бедстващите в село Ливада! Ето как може да се включите

Трагедията, която сполетя част от бургаска област, е голяма. Имаше отнети човешки животи, хора изгубиха домовете си, други останаха с нерешителност. Много животни се удавиха, а улиците са покрити с тиня, отпадъци и са съвсем непроходими. Повечето от домовете на хората и дворовете им са цялостни с тиня и имат потребност от незабавна помощ, с цел да ги изчистят, да изхвърлят прогизнали мебели и техника.

Организацията за протекция на българските жители (ОЗБГ) насочва зов към всеки един български жител да пристигна и дружно да помогнем на хората да се върнат към естествения си метод на живот, доколкото това е допустимо. За задачата тази неделя /29 окт 2017 г./ в 08:00 часа се събираме на паркинга на магазин "Кауфланд " в бургаския ж.к. "Меден рудник ". Оттам тръгваме към село Ливада (община Камено), където имат най-голяма потребност от помощ, тъй като хората са възрастни и са малцина, а провалите са неизмерими.

Проведени са диалози с няколко кмета и други високопоставени чиновници, и стигнахме до извода, че в село Ливада помощта е най-належаща. Няма значение от кой завършек на България си и какъв си - значимото е да дойдеш и да окажеш помощ в името на Народа. Всеки, който има предпочитание може да се включи и да помогне безкористно, тъй като едно от най-хубавите неща на този свят е да помагаш откровено на нуждаещите си!

Желателно е всеки да е обут с ботуши или кубинки. Който може да донесе кирки, лопати, колички за транспортиране на отпадък. В селото имат принадлежности, само че може да не стигнат за всички нас, по тази причина всеки да носи в случай че има разполагаем. Там ще стоим през целия ден, най-малко до 18:00 часа и си вземете храна, вода, облекла за преобличане или най-малко аварийни тениски. Събота го дават дъждовно време, само че неделя по принцип няма да вали. Все отново е добре да сме готови и в случай че завали. Който разполага с високопроходим автомобил да пристигна с него и да носи въже за дърпане, за всеки случай.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/182914525603194/

Ако имате въпроси когато и да е може да звъните на:
- основен координатор Бисер Русимов 0878 602 982;
- асистент Стефан Петров 0877 113 150.

Мероприятието го организираме за неделя, тъй като през седмицата съвсем всички работят, а събота ще е дъждовен ден. Най-подходящият ден ще е неделя и кметът на Ливада ще ни чака. В бургаска област, а и освен, има задоволително организации, обществени групи и жители, които имат опцията да оказват помощ. Остава да имат и предпочитание да се включат. Вярвам, че ще се съберем задоволително хора. Който има предпочитание и опция може и през другите дни да помогне в някое от бедстващите места. Неделя, вместо да отидете да упражнявате, на разходка, да се забавлявате, елате в Ливада и сме сигурни, че се почуствате доста по-добре от оказаната помощ на хората!

Споделяйте събитието и публикациите, канете другари, разпространявайте апела по всички вероятни способи, с цел да се съберем повече хора и да помогнем на тези, които имат незабавна потребност от това. Днес пострадаха те, само че на следващия ден може да сме ние! Сега е моментът да покажем, че сме единни и че не сме безучастни към нерадостната орис на нашите братя и сестри българи. Заедно можем да се оправим и с това!

Спасението е в обединяването!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР