Трагедията е голяма. Така президентът Румен Радев описа пред журналисти

...
Трагедията е голяма. Така президентът Румен Радев описа пред журналисти
Коментари Харесай

Трагедията е голяма, заяви президентът Радев след посещение в УМБАЛСМ Н.И.Пирогов

Трагедията е огромна. Така президентът Румен Радев разказа пред публицисти на излизане от УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов " това, което е видял при визитата си в болничното заведение.

Президентът изрече съболезнования към околните на починалите и потърпевшите в злополуката край Своге. По думите му с изключение на починалите 16 индивида, четирима от настанените в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов " са в тежко положение.

Румен Радев е поговорил в болничното заведение с единствената жена, която е била контактна. Жената, която е без заплаха за живота, е разказала, че времето е било доста неприятно и рейсът е пропаднал в бездна. Чакали са известно време, до момента в който екипите са пристигнали и са оказали помощ. През този интервал е имала и загуба на схващане.

Президентът благодари на всички екипи от Министерство на вътрешните работи, Пожарна сигурност и най-много на лекарските екипи, които в тази тежка обстановка са реагирали по допустимо най-бързия метод. Според него това, което вършат екипите на проф. Габровски, е необикновено. "Голям професионализъм, хора с огромни сърца ", добави Радев. Той уточни, че сега лекарите водят битка за живота на всекиго от потърпевшите и изрази вяра, че лекарите ще създадат всичко допустимо те да оцелеят.

Румен Радев посочи, че непрекъснато поддържа връзка с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев. Той акцентира, че особено за УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов " би трябвало да бъде подхванат по-стратегически взор. "Това за нас е не просто болница, това е институция и нейното значение доста ясно се вижда в рецесии като днешната ", съобщи президентът. Той добави, че това е място, където може по най-бързия метод да се получи съответна помощ на съответно професионално равнище и би трябвало да бъде вложено тук - с инсталация, техника, инфраструктура.

Президентът разяснява, че казусът с зачестилите в последно време произшествия е бездънен и той би трябвало трябва да се реши само с обединените старания на доста институции. По думите му това е надведомствен проблем и би трябвало министерският съвет да предприеме дълбоки и съответни ограничения по този въпрос. Радев даде образец, че произшествия стават и в други страни, само че там избавените са доста повече, в сравнение с в България. Причината е, че там важи правилото за "златния първи час ". Той уточни, че в доста страни има хеликоптерни служби със съответни центрове, които мигновено са подготвени да окажат помощ на място. "При нас, изключително там, където няма наоколо автомагистрала и по-отдалечен от огромен град, постоянно този час се губи ", добави Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР