Трагедията е голяма, 16 души са загинали. Благодаря на всички

...
Трагедията е голяма, 16 души са загинали. Благодаря на всички
Коментари Харесай

Президентът Радев след трагедията край Своге: Очаквам правителството да предприеме дълбоки адекватни мерки срещу катастрофите

Трагедията е огромна, 16 души са починали. Благодаря на всички екипи, които са реагирали по допустимо най-бързия метод, сподели президентът Румен Радев на брифинг през „Пирогов“. Той беше в болничното заведение, където е разговарял с една от потърпевшите, която е контактна и в положително положение.

Голям професионализъм, хора с огромни сърца, сподели Радев за лекарите от незабавния център. Пирогов не е просто болница, това е институция, съобщи президентът и прикани за повече вложения в лечебното заведение.

Обикновено цялата отговорност се хвърля към КАТ, само че КАТ единствено записва злополуките, сподели президентът в отговор на въпрос какви спомагателни ограничения би трябвало да се вземат за ограничение на пътните произшествия.

Необходимо е съответно и цялостно схващане на казуса – освен в Министерство на вътрешните работи, тук е и Министерство на регионалното развитие, транспортното министерство, МОН, всички институции, които дават отговор за цялата система от образованието на водачите до придвижването по пътищата, уточни Радев.

Проблемът е надинституционален. Очаквам Министерският  да вземе дълбоки съответни ограничения, прикани президентът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР