Трагедия в Румъния. Две експлозии на бензиностанция предизвикаха огнен ад,

...
Трагедия в Румъния. Две експлозии на бензиностанция предизвикаха огнен ад,
Коментари Харесай

Трагедия в Румъния. Две експлозии на бензиностанция предизвикаха огнен ад, има жервти

Трагедия в Румъния. Две детонации на бензиностанция провокираха огнен пъкъл, в който почина един човек, а 46 са ранени, доста от тях тежко. Инцидентът стана в град Креведия, на 30 км северозападно от Букурещ. Ранените са настанени в лечебни заведения в столицата. Някои от тях ще бъдат изпратени за лекуване в чужбина.

Експлозия раздрусва бензиностанция в Креведия. Пламъци обгръщат две цистерни и близка къща. На място неотложно идват 25 коли на противопожарната работа и стартират работа за преодоляване на огъня. Разпоредена е евакуация в радиус от 700 метра. Спряно е придвижването на транспортни средства по пътищата в региона.

" Използвахме роботи при гасенето на пожара, с цел да понижим броя на пожарникарите, изложени на риск наоколо до цистерната. На второ място, изпратени бяха известия до жителите на региона с информация за обстановката и с разпореждане за незабавна евакуация ", съобщи Раед Арафат, заместник-министър на изключителните обстановки.

Но макар защитните ограничения и напъните на огнеборците, се стига до втора детонация. Избухва колонка за пропан-бутан. Огромен черен облак обгръща мястото. 26 пожарникари са ранени. Мнозина от тях са с жестоки изгаряния. Осем души са интубирани на място.

В Букурещ министър председателят Марчел Чолаку привиква незабавно съвещание на спешен щаб през нощта.

" Ранените в тежко положение са настанени в една от букурещките лечебни заведения. Беше задействан Европейския механизъм за гражданска отбрана. четирима от потърпевшите съвсем несъмнено ще бъдат трансферирани в лечебни заведения в Италия и Белгия.Опитваме се да спасим живота на колкото е допустимо повече хора ", добави Марчел Чолаку, министър-председател на Румъния.

Дори и след втората детонация, пожарът продължава да бушува, а заместник-министърът Раед Арафат предизвестява, че има заплаха от още детонации на място поради цистерните на бензиностанцията.

Президентът Краус Йоханис назова случилото се покруса и прикани за бързо следствие, което да откри дали е имало нарушаване на разпоредбите, с цел да се предотвратят сходни нещастия в бъдеще.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР