Трагедия в българско село след дъждовете.Карловското село Богдан е откъснато

...
Трагедия в българско село след дъждовете.Карловското село Богдан е откъснато
Коментари Харесай

БНТ: Жена е починала при наводненията в село Богдан

Трагедия в българско село след дъждовете.

Карловското село Богдан е откъснато от света поради тежките наводнения и проливните дъждове, почнали тази заран.

На място са спешни екипи, командирът на военната бригада, кметът на община Карлово и представители на Групово дело " Пожарна сигурност ".

Двата моста на селото са недостъпни - единият е под вода, другият е изцяло отвеян от придошлите талази. Водите не престават да прииждат от Средна гора - залети са задачите села Богдан и Каравелово. Тежка е обстановката и в други карловски села. Има десетки наводнени къщи.

По непотвърдена информация наводненията са взели първа жертва - стара жена е умряла след придошла втора приливна вълна, спуснала се от планините и покрайнината.

Към 13:50 ч. шефът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Николай Николов и от Министерството на защитата не удостоверяват публично за жертви.

Екипът на Българската национална телевизия е блокиран сред селата Каравелово и Богдан. Продължава да вали доста мощен дъжд.

По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова два екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община отпътуват към Богдан, с цел да окажат помощ. Екипите са оборудвани и разполагат с две лодки и техника. Това заяви шефът на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " Красимир Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР