Трагедия в българския баскетбол навръх най-тъжния ден за християните –

...
Трагедия в българския баскетбол навръх най-тъжния ден за християните –
Коментари Харесай

Само на 52 години почина баскетболистът Росен Геков

Трагедия в българския баскетбол точно на най-тъжния ден за християните – Разпети петък. На 52-годишна възраст ненадейно умря Росен Геков – едно от " златните момчета " в този спорт у нас от 90-те години на предишния век.

Росен Геков е роден на 13 май 1970 година в София. Възпитаник на школата на ЦСКА. С " алените " става първенец и притежател на Купата на България през 1992 година По това време треньор на " армейците " е Румен Пейчев.

Впоследствие Геков облича екипа на Фикосота (Шумен) само че стига до нов връх в родния баскетбол с " Левски ", под управлението на Константин Папазов в зората на славния отбор на " сините " през новото хилядолетие.

Със " сините " Росен Геков победи с купата на България през 2000 година в героичен край сред Левски и водения от патриарха на варненския баскетбол Симеон Варчев Черно море. При " сините " Геков играе паралелно до имена като Георги Младенов, Ивайло Равуцов, Любомир Минчев, Хрисимир Димитров, до момента в който на треньорската пейка са Тити и именития Стоян Божанков.

През 2001 година Росен Геков печели последния трофей в професионалната си кариера - Купата на България с Левски. Малко по-късно окачва кецовете на пирона, поради тежки травми и се отдава на сполучлив личен бизнес, който управлява ловко до последния си земен път.

Поклон пред паметта му и съболезнования на околните му!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР