Трагедия на тържество по случай Хелоуин в южнокорейската столица Сеул.

...
Трагедия на тържество по случай Хелоуин в южнокорейската столица Сеул.
Коментари Харесай

Национален траур в Южна Корея, стъпканите жертви продължават да растат

Трагедия на празненство по случай Хелоуин в южнокорейската столица Сеул. Десетки хора са смачкани в голяма навалица от хора. Съобщава се за 146 жертви и е допустимо броят им да се усили.

Това е сразяващ завършек на първото празненство без маски по случай Хелоуин след пандемията. Над 100 000 души се стичат в Итевон - търговски квартал на Сеул, посещаван от туристи. В обществените мрежи се появяват известия, че мястото е препълнено и не е безвредно.

Публикуват се фрагменти с паднали в несвяст хора, идващи коли за спешна помощ, спасители, които отнасят тела, жители, които оказват първа помощ напряко на тротоара. Има данни, че мнозина са премазани, когато навалица е навлязла в тясна алея. При десетки хора е настъпило прекъсване на сърдечната активност - сериозно положение, при което без незабавна помощ може да последва гибел. 

Сред потърпевшите, отведени в болница, има и чужденци. Часове след нещастието ситуацията е безредна и информацията е нищожна. Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол свика изключително съвещание и подреди изпращането на избавителни екипи в региона. Властите проверяват точната причина за случая.

Национален печал в Южна Корея, стъпканите жертви не престават да порастват

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР