Трагедиите са общи, трагедиите са това, което ни докосва, това,

...
Трагедиите са общи, трагедиите са това, което ни докосва, това,
Коментари Харесай

Янев: Надяваме се в следващите 1-2 дни оцелелите да се приберат при семействата си

Трагедиите са общи, нещастията са това, което ни допира, това, което ни прави хора и съпричастни – без значение от каква народност са хората, които към този момент не са сред нас. Това акцентира министър председателят Стефан Янев на взаимен брифинг със северномакедонския си сътрудник Зоран Заев след автобусната злополука край Боснек, при която починаха минимум 45 души.

„ Днес е необикновен ден, ден, който е маркиран от българския народ с две съществени нещастия “, сподели Янев, като напомни, че единствено 7-8 часа преди случая по Автомагистрала „ Струма “ 9 души починаха при пожар в старешки дом във Варненско.



По отношение на пътната покруса Янев акцентира, че българските и северномакедонските управляващи работят в съгласуваност: „ От следствието се надяваме да получим тези уроци, които да ни предпазят от такива произшествия в бъдеще “.

Янев се е срещнал с оживелите, като „ общото умозаключение на българските лекари е че контузиите са релативно леки – физическите, за психическите е рано да се приказва. Надяваме се, че в идващите 1-2 дни тези хора ще бъдат превозени към местата, където живеят “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР