Трафопост спря обновяването на СУ Любен Каравелов с европейски средства

...
Трафопост спря обновяването на СУ Любен Каравелов с европейски средства
Коментари Харесай

Трафопост спря ремонт с европейски пари

Трафопост спря обновяването на СУ „ Любен Каравелов ” с европейски средства и пречи да се продължи с втория стадий от ремонта, откакто първият към този момент завърши.

Училището се ремонтира главно по план „ Образователна инфраструктура - създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив “, за което общината предходната година получи финансиране по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” - над 18 млн. лв. за двата корпуса на образователното заведение, две детски градини, една ясла и нова забавачка на ул. „ Богомил ”.

Основният образователен корпус на СУ „ Любен Каравелов ” към този момент е подготвен. В постройката, която бе с дюшеме и кара таван, всичко е свалено до голи стени и направено отначало, ремонтиран е и покривът. Зданието е санирано, с нови ВиК и елинсталации, дограма. Стаите са прекроени по този начин, че да се оформят по-малки пространства за самостоятелни занимания по музикални принадлежности и пеене.

Към образователния корпус обаче с топла връзка трябваше да бъдат построени две нови тела -мултифункционална зала с басейн. Работата не може да продължи, тъй като на терена за тях има трафопост, който блокира активността на изпълнителната компания.

„ За да продължи ремонтът, трафопостът би трябвало да бъде съборен. За това има процедура, която тече сега. Ще сключим контракт с EVN, който би трябвало да отстрани оборудването ”, изясни Деляна Тодорова от общината. Със сигурност няма да се завърши до началото на образователната година. Школото е едно от образователните заведения без физкултурен салон и наесен отново ще е по този начин. В момента, в който стартира градежът, ще е подготвен за няколко месеца. Трябва още малко самообладание, добави Тодорова.

Тя изясни още, че се чака узаконяването и въвеждането в употреба на готовия към този момент образователен корпус. След това ще е допустимо преместването от другата постройка на ул. „ Марагидик ”, където бяха изнесени занятията през предходната образователна година. Когато това стане, ще започва възобновяване и на втората постройка. Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца и ще се завърши с всичко в точния момент, споделиха още от общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР